marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Androidova aplikacija vam prepreči pisanje SMS sporočil med vožnjo

Deli z ostalimi

31.01.2009
Objavil: Aleš Poljak

Ni veliko ljudi, ki odobravajo vožnjo pod vplivom alkohola. Med ljudmi vlada nasprotno mnenje, da je med vožnjo avtomobila (vendar ne kot sopotnik) pošiljanje SMS sporočil čisto vredu, ter da s tem veliko manj ogrožate sebe in druge v prometu, kot pri vinjenosti za volanom.

Podjetje Textecution s Floride, razvija aplikacijo, katera bo onemogočila funkcije SMS sporočanja, če se bo aparat premikal hitreje od 10 milj na uro oziroma 16 km/h. Hitrost bo aparat tipal preko vgrajenega GPS sprejemnika. Aplikacija za enkrat deluje na aparatih z Android OS-om in je na voljo na spleti strani Textecution-a za 9.95$.

Uporabniki aplikacijo onemogočijo z vnosom administratorskega gesla. To pride prav na primer staršem, ki svojim mladim in neizkušenim voznikom/otrokom onemogočijo pisanje SMS sporočil med vožnjo. Ko pa so v avtomobilu kot sopotniki jim pisanje SMS-ov omogočijo. A po eni strani je to tudi hiba sistema, saj so mladi ponavadi bolj spretni od staršev in omenjeno zaščito hitro onemogočijo.

Glede na to, da je število mobilnih aparatov z Android operacijskim sistemom trenutno na trgu zelo malo (trenutno samo T-mobile G1) je Textecution-ova aplikacija trenutno le koncept. A naj bi Textecution kmalu izdal tudi aplikacijo za Iphoe-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki