marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Android in iOS vodilna med operacijskimi sistemi za mobilnike

Deli z ostalimi

24.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Android in iOS sta utrdila vodstvo kot vodilna operacijska sistema v pametnih mobilnikih. V drugem letošnjem četrtletju je tako kar 85 odstotkov vseh razposlanih naprav delovalo na omenjenima operacijskima sistemoma, vsaj tako trdijo analitiki pri IDC.

Kevin Restivo, analist pri IDC je ob tem povedal: »Bitka na področju operacijskih sistemov za pametne telefone je vse prej kot končana. Še vedno je namreč prostor, da si tržni delež poviša kateri izmed ostalih operacijskih sistemov. Bo pa to izredno težko doseči ob vse večji penetraciji pametnih mobilnih telefonov.«

Po mnenju IDC je za uspeh Androida v veliki meri zaslužen Samsung, saj so v drugem četrtletju razposlali kar 44 odstotkov vseh pametnih mobilnikov s tem operacijskim sistemom. Ta delež je večji, kot kot ga je skupaj doseglo naslednjih sedem proizvajalcev.

Omeniti velja manjšo rast Applovega iOS, kar pa gre pripisati čakanju ljudi na najavo novega mobilnika iPhone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki