marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Android: Ice Cream naslednji!

Deli z ostalimi

27.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Googlu bodo bojda kodno ime za novo različico operacijskega sistema tokrat povzeli kar po sladici.

Če začnemo z abecedo: začeli so z C (cupcake), D (donut), E (eclair) in F (froyo), napovedana sta še G (gingerbread) in H (honeycomb). Sedaj na vrsto pride črka "i" in googlovci naj bi uporabili preprosti a okusni besedi "ice cream" (sladoled).

Predsednik podjetja ARM, Tudor Brown je v osebnem pogovoru s Forbesom dejal, da so pri Googlu za njihovo abecedno poimenovanje operacijskih sistemov ob črki "i" hitro dobili asociacijo na sladoled (ice cream). Ni pa še znano, ali bo sladoled različice 4.0.

Kot ponavadi pri Googlu ne dajejo nikakršnih informacij o sistemih novejših od honeycomba, tako da je vse skupaj bolj ali manj domnevanje. Medtem pa v miru počakajmo na uradno besedo Googla.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki