marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Aluminijasto ohišje in vodoodpornost mogoče že v naslednji Nokiini zastavonoši


20.03.2013
Objavil: Janez Lukan

Nokiina naslednja prva violina v njihovi zasedbi mobilnikov bi lahko imela kovinsko ohišje, zraven pa bi bila še vodoodprna. Ti dve lastnosti smo povzeli iz dveh različnih govoric, ki se pojavljata na spletu.

Prvo, o kovinskem, točneje aluminijastem ohišju je sprožil sedaj že znani čivkač v svetu telefonov, katerega govorice so ponavadi v 50 % natančne, Eldar Murtazin. Pravi, da je imela le peščica srečnežev aluminijasto napravo možnost videti že na dogodku MWC 2013, potrdil pa je tudi vrsto operacijskega sistema in sicer naj bi to bil Microsoft Windows Phone 8.

Drugi del naše govorice pa je zrasel na zelniku ene večjih spletnih strani mobilne telefonije, GSMAreni. Naslednja Nokiina naprava visokega razreda naj bi uporabljala tehnologijo nano prevleke P2i, s katero bi bil mobilnik popolnima vodotesen in to brez kakršnih koli zamaškov lukenj za slušalke in microUSB stika, so zapisali. Tu neznan vir tudi navaja, da bo naprava izšla tekom leta 2013, šlo pa naj bi za nedavno omenjeno Nokio EOS, bahala pa naj bi se s slovitim 41 mega-točkovnim senzorjem Nokie 808 PureView.

V svetu mobilnih tehnologij se vsak dan znova pojavi kakšna nova govorica ali dve, katere pa je vse treba jemati z malce rezerve, saj je marsikatera ostala le na papirju, ali pa je bil rezultat popolnoma drugačen. Vsi pa si želimo, da bi na trg le prispel svež pametni mobilnik s kovinskim ohišjem, saj je to dandanes že prava redkost. In vodotesnost? Študija tehnologije P2i je pokazala, da je sistem popolnoma praktičen in efektiven, zato se nebi čudili, če bi se tehnologija manifestirala v enem od prihajajočih mobilnikov prihodnosti. To tehnologijo smo v živo videli tudi na nedavnem kongresu MWC v Barceloni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki