marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Ali tudi Samsung Galaxy S6 in S6 Edge poslušata vašim pogovorom?


01.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Pred dobrim mesecem je Samsung svoje uporabnike opozoril, da njihovi pametni televizijski sprejemniki lahko poslušajo njihovim pogovorom in jih pozval, naj se pred televizorji ne pogovarjajo o osebnih zadevah. Podobno programsko opremo so sedaj uporabniki našli tudi v prihajajočem Galaxy S6, kot tudi S6 Edge.

Oba omenjena mobilnika namreč omogočata upravljanje z glasovnimi ukazi, kar je bil razlog prisluškovanja že pri pametnih televizorjih. Tako bi vaši pogovori lahko prišli v roke podjetju Nuance, ki za Samsung razvija prepoznavanje glasu za pametne televizorje, šušlja pa se, da tudi za pametne mobilnike.

Če uporabnik za upravljanje svojega izdelka uporablja glas, se ukazi prenesejo na njihov strežnik, le-ta nato poišče ustrezno vsebino ali ukaz in ga prenese nazaj na mobilnik.

Tako kot pri televizorjih pa tudi pri pametnih mobilnikih velja, da je govorno upravljanje potrebno vklopiti, tako da uporabniki navadno vedo, kdaj je prepoznavanje glasu vklopljeno.

Za konec: sedaj že lahko povem, da gre seveda za prvoaprilsko šalo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki