marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Alexa se širi na nove naprave


05.09.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je na sejmu IFA v Berlinu predstavil tudi napravo z digitalno asistentko Alexo, Huawei AI Cube. Gre za napravo, ki združuje zvočnik in 4G usmerjevalnik. S tem Huawei uradno vstopa na trg pametnih zvočnikov, to pa za potrošnike predstavlja nov, bolj naraven in priročen način povezovanja v splet in hkrati nadzora pametnih naprav.

“Kot eno vodilnih podjetij v industriji je Huawei zavezan k zagotavljanju enostavne povezljivosti in omogočanju pametne in povezane izkušnje. Zaradi tega je Huawei aktivno krepil dodano vrednost svoje ponudbe izdelkov in bogatil vse bolj širok nabor izdelkov s tehnologijo umetne inteligence. Huawei AI Cube je najnovejši član te linije,” je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Business Consumer Group. “Huawei AI Cube se ponaša s popolnim naborom funkcij, ki prikazujejo predanost podjetja inovacijam in partnerstvu. Z združitvijo telekomunikacijskih tehnologij podjetja Huawei in Amazon Alexe, je Huawei AI Cube zelo privlačen izdelek, ki bo gotovo zanimiv za potrošnike.”

S podporo povezljivosti Wi-Fi na omrežju 4G LTE lahko Huawei AI Cube izpolni nabor zahtev po povezljivosti, ki se pojavljajo v pametnem domu. Nastavitev usmerjevalnika je enostavna in intuitivna – vse kar potrebujete je SIM kartica, ki podpira omrežje 4G, s pomočjo katere lahko vzpostavite hitro internetno povezavo po standardu LTE Category 6 (hitrost do 300 Mb/s v smeri uporabnika). Huawei AI Cube je prav tako združljiv s standardom Wi-Fi 802.11ac, kar pomeni da usmerjevalnik deluje na dveh kanalih in je zmožen delovati na frekvencah 2,4 GHz in 5 GHz. S tem dosega hitrosti do 1.200 Mb/s v lokalnem omrežju.

Huawei AI Cube ima prav tako vgrajene funkcije asistentke Alexe, ki omogoča uporabnikom, da povsem enostavno predvajajo glasbo, nadzorujejo domače pametne naprave in dostopajo do več kot 50.000 funkcij brez uporabe rok. Vse kar morate storiti je, da vprašate.

“Huawei AI Cube združuje več izdelkov v enega in pri tem uravnoteženo ponuja pametne funkcije z visoko kakovostjo zvoka,” je povedal Pete Thompson, podpredsednik oddelka Alexa Voice Service. “Navdušeni smo, da Huawei strankam v Evropi ponuja naraven način predvajanja glasbe, nadzora pametnih naprav doma in dostop do tisočih funkcij.”

Z vidika zmogljivosti zvočnika je Huawei AI Cube zasnovan s 400 ml prostornine in aluminijasto opno, ki omogočata, da zvočnik proizvede visoko kakovost zvoka s kristalno čistimi srednjimi in visokimi toni ter tudi polnimi in zaokroženimi nizkimi toni. Zvok je prav tako obogaten s tehnologijo, ki jo je razvil Huawei in se imenuje Huawei Histen. Tehnologija je prisotna tudi na drugih napravah Huawei in obogati zvok, ki ga oddaja AI Cube s pomočjo navideznih nizkih tonov, linearnega faznega izenačevalnika, prilagodljivega nadzora glasnosti, prepoznavanja oddaljenega zvoka in drugimi funkcijami.

Vse omenjene tehnologije, ki jih podpira Huawei AI Cube so zapakirane v majhno, matirano, belo ohišje z elegantno 3D mrežo na spodnjem delu. Poleg tega pa je zvočnik z umetno inteligenco zasnovan tako, da so vhodi in izhodi skriti pod stojalom, kar mu omogoča, da se enostavno zlije z dekoracijo vašega doma.

Po podatkih podjetja Canalys, ki se ukvarja z analizami trga, se bo število pametnih zvočnikov v domovih več kot podvojilo in do leta 2020 doseglo število 225 milijonov enot. Ta gromozanska priložnost je podprta z močnim tržnim interesom za to kategorijo izdelkov – predvsem na kitajskem trgu. Kot vodilni proizvajalec telekomunikacijske opreme in pametnih telefonov ima Huawei edinstveno pozicijo, da izkoristi ta cvetoči trend na Kitajskem in drugje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki