marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Alexa se širi na nove naprave


05.09.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je na sejmu IFA v Berlinu predstavil tudi napravo z digitalno asistentko Alexo, Huawei AI Cube. Gre za napravo, ki združuje zvočnik in 4G usmerjevalnik. S tem Huawei uradno vstopa na trg pametnih zvočnikov, to pa za potrošnike predstavlja nov, bolj naraven in priročen način povezovanja v splet in hkrati nadzora pametnih naprav.

“Kot eno vodilnih podjetij v industriji je Huawei zavezan k zagotavljanju enostavne povezljivosti in omogočanju pametne in povezane izkušnje. Zaradi tega je Huawei aktivno krepil dodano vrednost svoje ponudbe izdelkov in bogatil vse bolj širok nabor izdelkov s tehnologijo umetne inteligence. Huawei AI Cube je najnovejši član te linije,” je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Business Consumer Group. “Huawei AI Cube se ponaša s popolnim naborom funkcij, ki prikazujejo predanost podjetja inovacijam in partnerstvu. Z združitvijo telekomunikacijskih tehnologij podjetja Huawei in Amazon Alexe, je Huawei AI Cube zelo privlačen izdelek, ki bo gotovo zanimiv za potrošnike.”

S podporo povezljivosti Wi-Fi na omrežju 4G LTE lahko Huawei AI Cube izpolni nabor zahtev po povezljivosti, ki se pojavljajo v pametnem domu. Nastavitev usmerjevalnika je enostavna in intuitivna – vse kar potrebujete je SIM kartica, ki podpira omrežje 4G, s pomočjo katere lahko vzpostavite hitro internetno povezavo po standardu LTE Category 6 (hitrost do 300 Mb/s v smeri uporabnika). Huawei AI Cube je prav tako združljiv s standardom Wi-Fi 802.11ac, kar pomeni da usmerjevalnik deluje na dveh kanalih in je zmožen delovati na frekvencah 2,4 GHz in 5 GHz. S tem dosega hitrosti do 1.200 Mb/s v lokalnem omrežju.

Huawei AI Cube ima prav tako vgrajene funkcije asistentke Alexe, ki omogoča uporabnikom, da povsem enostavno predvajajo glasbo, nadzorujejo domače pametne naprave in dostopajo do več kot 50.000 funkcij brez uporabe rok. Vse kar morate storiti je, da vprašate.

“Huawei AI Cube združuje več izdelkov v enega in pri tem uravnoteženo ponuja pametne funkcije z visoko kakovostjo zvoka,” je povedal Pete Thompson, podpredsednik oddelka Alexa Voice Service. “Navdušeni smo, da Huawei strankam v Evropi ponuja naraven način predvajanja glasbe, nadzora pametnih naprav doma in dostop do tisočih funkcij.”

Z vidika zmogljivosti zvočnika je Huawei AI Cube zasnovan s 400 ml prostornine in aluminijasto opno, ki omogočata, da zvočnik proizvede visoko kakovost zvoka s kristalno čistimi srednjimi in visokimi toni ter tudi polnimi in zaokroženimi nizkimi toni. Zvok je prav tako obogaten s tehnologijo, ki jo je razvil Huawei in se imenuje Huawei Histen. Tehnologija je prisotna tudi na drugih napravah Huawei in obogati zvok, ki ga oddaja AI Cube s pomočjo navideznih nizkih tonov, linearnega faznega izenačevalnika, prilagodljivega nadzora glasnosti, prepoznavanja oddaljenega zvoka in drugimi funkcijami.

Vse omenjene tehnologije, ki jih podpira Huawei AI Cube so zapakirane v majhno, matirano, belo ohišje z elegantno 3D mrežo na spodnjem delu. Poleg tega pa je zvočnik z umetno inteligenco zasnovan tako, da so vhodi in izhodi skriti pod stojalom, kar mu omogoča, da se enostavno zlije z dekoracijo vašega doma.

Po podatkih podjetja Canalys, ki se ukvarja z analizami trga, se bo število pametnih zvočnikov v domovih več kot podvojilo in do leta 2020 doseglo število 225 milijonov enot. Ta gromozanska priložnost je podprta z močnim tržnim interesom za to kategorijo izdelkov – predvsem na kitajskem trgu. Kot vodilni proizvajalec telekomunikacijske opreme in pametnih telefonov ima Huawei edinstveno pozicijo, da izkoristi ta cvetoči trend na Kitajskem in drugje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki