marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Akcija »ICE« številke tudi v Sloveniji

Deli z ostalimi

04.05.2007
Objavil: Thomas Bergant

Pobuda angleške reševalne službe East Anglian Ambulance NHS Trust, akcija »ICE«, je zaživela v času terorističnih bombnih napadov v Londonu julija 2005 in se zelo hitro razširila v mnoge dežele.

Akcija »ICE« je preprosta ideja oz. metoda kontaktiranja najbližjih oseb posameznika s strani dežurnih služb/zdravnikov v primeru nesreče, nezgode ali izginotja. Številke svojih najbližjih naj bi v svoj mobilnik shranil posameznik, in sicer pod imenom ICE (angleško »In Case of Emergency« oz. »V nujnih primerih«).

Navodila za shranitev številk »ICE« so preprosta, saj jo vsak uporabnik doda v imenik mobilnika kot vsako drugo telefonsko številko. Lastnik mobilnika v imenik pod novo ime najprej vpiše ICE, nato doda ime in priimek (npr. Janez Novak) ter, če mu prostor v mobilniku to dopušča, še svojo povezavo z vpisano kontaktno osebo (npr. bratranec). K izbrani osebi nato pripiše telefonsko številko vključno s kodo za mednarodne klice +386. Če posameznik želi shraniti več kontaktnih oseb za nujne primere, jih shrani pod zaporedne oznake ICE1, ICE2, ICE3 itd.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki