marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Parrotove jesenske novosti

Deli z ostalimi

23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

V ponedeljek so pri podjetju AimHigh Plus d.o.o. iz Ljubljane predstavili nekaj novosti iz proizvodnega programa francoskega proizvajalca dodatne opreme za mobilnike, Parrota.

Najbolj zanimiva sta bila predvsem dva izdelka - avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo, ki nosi oznako Rhytm 'n' Blue ter prenovljen komplet za prostoročno telefoniranje Parrot 3200 LS Color.

Oba izdelka smo sicer že predstavili pred časom, tokrat pa smo si lahko oba izdelka ogledali in ju preskusili.

Parrot 3200 LS Color

Ta avtoinštalacija bazira na njihovem paradnem konju CK3100. Funkcijsko ji je zelo podobna, najbolj vidna razlika pa je ravno tisto, kar se najprej opazi – zaslon. Ta je tokrat bolj pokončen in ožji ter barven. Ločljivost zaslona je 160 x 128 pik, zna pa prikazati 262.144 barv. Novi model ima tudi večji pomnilnik, zvonjenje je sedaj v Hi-Fi kakovosti in je večglasno. Nadgradnja programske opreme je še vedno možna na zelo enostaven preko modrozobe povezave. Če pa jo želimo nadgraditi preko kabla (ki ni priložen osnovnemu kompletu), pa sedaj ni potrebno razmontirati armaturne plošče in vzeti ven centralne enote, ampak lahko kabel enostavno priključimo na konektor, ki je nameščen na zaslonu.

Na zaslonu lahko izbiramo barvo ozadja, svetlost, kontrast in še mnogo drugih lastnosti. V imenik lahko shranimo poleg imena in telefonske številke tudi sliko, ki se prikaže, ko nas ta oseba kliče ali jo mi kličemo.
S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video.

Cena za Parrot 3200 LS Color bo 54.990 SIT in bo v trgovinah na voljo v začetku meseca decembra.

Parrot Rhytm 'n' Blue

Rhytm 'n' Blue je avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo. Ideja sicer ni nova, saj je nekaj podobnega že v prvi polovici letošnjega leta ponudil Pioneer, vendar je Parrotov izdelek skoraj polovico cenejši. Na predstavitvi se je pojavilo vprašanje, kaj je prednost enega in drugega sistema, pa je bil odgovor, da je Pioneerjev izdelek na prvem mestu radio in glasbeni predvajalnik in je telefonski del sekundarnega pomena, Parrotov Rhytm 'n' Blue pa je v prvi vrsti komplet za prostoročno telefoniranje in šele na drugem mestu avtoradio. Namenjen naj bi bil predvsem za vgradnjo v vozila nižjega in srednjega cenovnega razpreda ter za vgradnjo v razna dostavna vozila in kombije. Razlog: precej dražjih avtomobilov ima danes že integriran glasbeni sistem v samo armaturno ploščo.

Če na kratko opišemo Parrotov Rhytm 'n0 Blue. Kot osnova so tudi tukaj uporabili že preverjen komplet Parrot CK3100 in ga dodali v RDS avtoradio z vgrajenim CD in MP3 predvajalnikom. Nazivna izhodna moč ojačevalnika je 4 x 45 W, lahko pa dodatno priključimo tudi zunanji ojačevalnik. Prednja plošča je snemljiva in tako ne vabi nepridipravov, ko avto sameva na parkirišču. Prodajnemu kompletu je priložen tudi daljinec, ki omogoča popolno upravljanje z radijskim delom kot tudi telefoniranje.

S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video

Cena za Parrot Rhytm 'n' Blue bo 62.990 SIT in ga boste lahko kupili prav tako nekje v začetku decembra.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki