marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Parrotove jesenske novosti

Deli z ostalimi

23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

V ponedeljek so pri podjetju AimHigh Plus d.o.o. iz Ljubljane predstavili nekaj novosti iz proizvodnega programa francoskega proizvajalca dodatne opreme za mobilnike, Parrota.

Najbolj zanimiva sta bila predvsem dva izdelka - avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo, ki nosi oznako Rhytm 'n' Blue ter prenovljen komplet za prostoročno telefoniranje Parrot 3200 LS Color.

Oba izdelka smo sicer že predstavili pred časom, tokrat pa smo si lahko oba izdelka ogledali in ju preskusili.

Parrot 3200 LS Color

Ta avtoinštalacija bazira na njihovem paradnem konju CK3100. Funkcijsko ji je zelo podobna, najbolj vidna razlika pa je ravno tisto, kar se najprej opazi – zaslon. Ta je tokrat bolj pokončen in ožji ter barven. Ločljivost zaslona je 160 x 128 pik, zna pa prikazati 262.144 barv. Novi model ima tudi večji pomnilnik, zvonjenje je sedaj v Hi-Fi kakovosti in je večglasno. Nadgradnja programske opreme je še vedno možna na zelo enostaven preko modrozobe povezave. Če pa jo želimo nadgraditi preko kabla (ki ni priložen osnovnemu kompletu), pa sedaj ni potrebno razmontirati armaturne plošče in vzeti ven centralne enote, ampak lahko kabel enostavno priključimo na konektor, ki je nameščen na zaslonu.

Na zaslonu lahko izbiramo barvo ozadja, svetlost, kontrast in še mnogo drugih lastnosti. V imenik lahko shranimo poleg imena in telefonske številke tudi sliko, ki se prikaže, ko nas ta oseba kliče ali jo mi kličemo.
S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video.

Cena za Parrot 3200 LS Color bo 54.990 SIT in bo v trgovinah na voljo v začetku meseca decembra.

Parrot Rhytm 'n' Blue

Rhytm 'n' Blue je avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo. Ideja sicer ni nova, saj je nekaj podobnega že v prvi polovici letošnjega leta ponudil Pioneer, vendar je Parrotov izdelek skoraj polovico cenejši. Na predstavitvi se je pojavilo vprašanje, kaj je prednost enega in drugega sistema, pa je bil odgovor, da je Pioneerjev izdelek na prvem mestu radio in glasbeni predvajalnik in je telefonski del sekundarnega pomena, Parrotov Rhytm 'n' Blue pa je v prvi vrsti komplet za prostoročno telefoniranje in šele na drugem mestu avtoradio. Namenjen naj bi bil predvsem za vgradnjo v vozila nižjega in srednjega cenovnega razpreda ter za vgradnjo v razna dostavna vozila in kombije. Razlog: precej dražjih avtomobilov ima danes že integriran glasbeni sistem v samo armaturno ploščo.

Če na kratko opišemo Parrotov Rhytm 'n0 Blue. Kot osnova so tudi tukaj uporabili že preverjen komplet Parrot CK3100 in ga dodali v RDS avtoradio z vgrajenim CD in MP3 predvajalnikom. Nazivna izhodna moč ojačevalnika je 4 x 45 W, lahko pa dodatno priključimo tudi zunanji ojačevalnik. Prednja plošča je snemljiva in tako ne vabi nepridipravov, ko avto sameva na parkirišču. Prodajnemu kompletu je priložen tudi daljinec, ki omogoča popolno upravljanje z radijskim delom kot tudi telefoniranje.

S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video

Cena za Parrot Rhytm 'n' Blue bo 62.990 SIT in ga boste lahko kupili prav tako nekje v začetku decembra.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki