marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Parrotove jesenske novosti


23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

V ponedeljek so pri podjetju [b]AimHigh Plus d.o.o.[/b] iz Ljubljane predstavili nekaj novosti iz proizvodnega programa francoskega proizvajalca dodatne opreme za mobilnike, Parrota.

Najbolj zanimiva sta bila predvsem dva izdelka - avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo, ki nosi oznako Rhytm 'n' Blue ter prenovljen komplet za prostoročno telefoniranje Parrot 3200 LS Color.

Oba izdelka smo sicer že predstavili pred časom, tokrat pa smo si lahko oba izdelka ogledali in ju preskusili.

Parrot 3200 LS Color

Ta avtoinštalacija bazira na njihovem paradnem konju CK3100. Funkcijsko ji je zelo podobna, najbolj vidna razlika pa je ravno tisto, kar se najprej opazi – zaslon. Ta je tokrat bolj pokončen in ožji ter barven. Ločljivost zaslona je 160 x 128 pik, zna pa prikazati 262.144 barv. Novi model ima tudi večji pomnilnik, zvonjenje je sedaj v Hi-Fi kakovosti in je večglasno. Nadgradnja programske opreme je še vedno možna na zelo enostaven preko modrozobe povezave. Če pa jo želimo nadgraditi preko kabla (ki ni priložen osnovnemu kompletu), pa sedaj ni potrebno razmontirati armaturne plošče in vzeti ven centralne enote, ampak lahko kabel enostavno priključimo na konektor, ki je nameščen na zaslonu.

Na zaslonu lahko izbiramo barvo ozadja, svetlost, kontrast in še mnogo drugih lastnosti. V imenik lahko shranimo poleg imena in telefonske številke tudi sliko, ki se prikaže, ko nas ta oseba kliče ali jo mi kličemo.
S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video.

Cena za Parrot 3200 LS Color bo 54.990 SIT in bo v trgovinah na voljo v začetku meseca decembra.

Parrot Rhytm 'n' Blue

Rhytm 'n' Blue je avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo. Ideja sicer ni nova, saj je nekaj podobnega že v prvi polovici letošnjega leta ponudil Pioneer, vendar je Parrotov izdelek skoraj polovico cenejši. Na predstavitvi se je pojavilo vprašanje, kaj je prednost enega in drugega sistema, pa je bil odgovor, da je Pioneerjev izdelek na prvem mestu radio in glasbeni predvajalnik in je telefonski del sekundarnega pomena, Parrotov Rhytm 'n' Blue pa je v prvi vrsti komplet za prostoročno telefoniranje in šele na drugem mestu avtoradio. Namenjen naj bi bil predvsem za vgradnjo v vozila nižjega in srednjega cenovnega razpreda ter za vgradnjo v razna dostavna vozila in kombije. Razlog: precej dražjih avtomobilov ima danes že integriran glasbeni sistem v samo armaturno ploščo.

Če na kratko opišemo Parrotov Rhytm 'n0 Blue. Kot osnova so tudi tukaj uporabili že preverjen komplet Parrot CK3100 in ga dodali v RDS avtoradio z vgrajenim CD in MP3 predvajalnikom. Nazivna izhodna moč ojačevalnika je 4 x 45 W, lahko pa dodatno priključimo tudi zunanji ojačevalnik. Prednja plošča je snemljiva in tako ne vabi nepridipravov, ko avto sameva na parkirišču. Prodajnemu kompletu je priložen tudi daljinec, ki omogoča popolno upravljanje z radijskim delom kot tudi telefoniranje.

S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video

Cena za Parrot Rhytm 'n' Blue bo 62.990 SIT in ga boste lahko kupili prav tako nekje v začetku decembra.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki