marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Parrotove jesenske novosti

Deli z ostalimi

23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

V ponedeljek so pri podjetju AimHigh Plus d.o.o. iz Ljubljane predstavili nekaj novosti iz proizvodnega programa francoskega proizvajalca dodatne opreme za mobilnike, Parrota.

Najbolj zanimiva sta bila predvsem dva izdelka - avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo, ki nosi oznako Rhytm 'n' Blue ter prenovljen komplet za prostoročno telefoniranje Parrot 3200 LS Color.

Oba izdelka smo sicer že predstavili pred časom, tokrat pa smo si lahko oba izdelka ogledali in ju preskusili.

Parrot 3200 LS Color

Ta avtoinštalacija bazira na njihovem paradnem konju CK3100. Funkcijsko ji je zelo podobna, najbolj vidna razlika pa je ravno tisto, kar se najprej opazi – zaslon. Ta je tokrat bolj pokončen in ožji ter barven. Ločljivost zaslona je 160 x 128 pik, zna pa prikazati 262.144 barv. Novi model ima tudi večji pomnilnik, zvonjenje je sedaj v Hi-Fi kakovosti in je večglasno. Nadgradnja programske opreme je še vedno možna na zelo enostaven preko modrozobe povezave. Če pa jo želimo nadgraditi preko kabla (ki ni priložen osnovnemu kompletu), pa sedaj ni potrebno razmontirati armaturne plošče in vzeti ven centralne enote, ampak lahko kabel enostavno priključimo na konektor, ki je nameščen na zaslonu.

Na zaslonu lahko izbiramo barvo ozadja, svetlost, kontrast in še mnogo drugih lastnosti. V imenik lahko shranimo poleg imena in telefonske številke tudi sliko, ki se prikaže, ko nas ta oseba kliče ali jo mi kličemo.
S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video.

Cena za Parrot 3200 LS Color bo 54.990 SIT in bo v trgovinah na voljo v začetku meseca decembra.

Parrot Rhytm 'n' Blue

Rhytm 'n' Blue je avtoradio z vgrajeno avtoinštalacijo. Ideja sicer ni nova, saj je nekaj podobnega že v prvi polovici letošnjega leta ponudil Pioneer, vendar je Parrotov izdelek skoraj polovico cenejši. Na predstavitvi se je pojavilo vprašanje, kaj je prednost enega in drugega sistema, pa je bil odgovor, da je Pioneerjev izdelek na prvem mestu radio in glasbeni predvajalnik in je telefonski del sekundarnega pomena, Parrotov Rhytm 'n' Blue pa je v prvi vrsti komplet za prostoročno telefoniranje in šele na drugem mestu avtoradio. Namenjen naj bi bil predvsem za vgradnjo v vozila nižjega in srednjega cenovnega razpreda ter za vgradnjo v razna dostavna vozila in kombije. Razlog: precej dražjih avtomobilov ima danes že integriran glasbeni sistem v samo armaturno ploščo.

Če na kratko opišemo Parrotov Rhytm 'n0 Blue. Kot osnova so tudi tukaj uporabili že preverjen komplet Parrot CK3100 in ga dodali v RDS avtoradio z vgrajenim CD in MP3 predvajalnikom. Nazivna izhodna moč ojačevalnika je 4 x 45 W, lahko pa dodatno priključimo tudi zunanji ojačevalnik. Prednja plošča je snemljiva in tako ne vabi nepridipravov, ko avto sameva na parkirišču. Prodajnemu kompletu je priložen tudi daljinec, ki omogoča popolno upravljanje z radijskim delom kot tudi telefoniranje.

S klikom na povezavo si lahko ogledate predstavitveni video

Cena za Parrot Rhytm 'n' Blue bo 62.990 SIT in ga boste lahko kupili prav tako nekje v začetku decembra.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki