marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

5 razlogov, zakaj je DualSIM boljša izbira


10.05.2017
Objavil: Thomas Bergant

Telefoni, ki podpirajo dve SIM kartici, pridobivajo na priljubljenosti in v zadnjem času je na voljo vse več zmogljivih modelov s to možnostjo. Pri nakupu novega pametnega telefona s podporo za dve SIM kartici lahko izberete tudi Huaweijev P10 s 64 GB notranjega pomnilnika, odlično baterijo, super zmogljivostjo in kamero najvišjega razreda.

Vendar, kakšne so sploh prednosti naprav z režo za dve SIM kartici?

1. Cenejši internet in storitve
Veliko operaterjev ponuja pakete s poceni klici in SMSi ali pa veliko količino prenosa podatkov. V kolikor želimo paket, ki vse to združuje, pa s tem običajno pride tudi visoka cena. Z možnostjo dveh SIM kartic, ki jo ponuja tudi Huawei, pa lahko združujete dva različna paketa ali celo operaterja in sestavite svoj paket.

2. Ločite poslovno in zasebno življenje
Običajno imate dve možnosti in nobena od njiju ni dobra: lahko imate eno telefonsko številko tako za zasebne, kot tudi poslovne namene ali pa imate v žepu ves čas dva telefona. V prvem primeru se je težko zares umakniti pred delom – tudi poleti, ko zapustite pisarno in se odpravite na dopust. Telefona ne boste povsem ugasnili, kar pomeni, da ne boste zares prerezali stika s poslovnim življenjem. Druga možnost prav tako ni najboljša: lahko pozabite enega od telefonov, žepi so ves čas polni, polniti morate dve napravi in vedno morate razmišljati kateri telefon vam zvoni. Obstaja pa še tretja možnost, ki je najboljša: DualSIM. Z enim telefonom združite dva svetova in ju hkrati enostavno ločite.

3. Boljši sprejem kjerkoli
Vsak od operaterjev se neizmerno trudi, da bi bile njihove storitve na voljo povsod. Kljub temu zaradi poslovnih in tehničnih ovir to ni vedno mogoče. Tako se zgodi, da eno področje bolje pokriva en operater, medtem ko drugo področje bolje pokriva drugi. Potem pa je tukaj še vrsta omrežja, ki je na voljo na teh območjih. Ko izbirate operaterja se morate odločiti kaj vam je bolj pomembno in se kasneje sprijazniti s posledicami. Ali pa kupite DualSIM telefon in uživate v prednostih.

4. Potrebujete več prostora?
Večina telefonov, ki podpira dve SIM kartici ima eno omejitev: druga SIM kartica zaseda prostor, ki je drugače namenjen micro SD kartici za razširjanje notranjega pomnilnike. Tako se morate odločiti ali bi raje več prostora ali dve SIM kartici. Huawei P10 ponuja do 64 GB notranjega pomnilnika in s tem dovolj prostora za vse vaše slike, videe in druge vsebine ter vam tako sprosti režo za micro SD kartico za uporabo druge SIM kartice.

5. Varnost
Obstaja zelo dober razlog, da se v situacijah, kjer je zanesljivost nujna – pa naj bo to v jedrskih elektrarnah ali pa v oglaševalski agenciji – vsi nujni sistemi vsaj podvajajo. Znanstveniki, ki se ukvarjajo z zanesljivostjo sistemov so dokazali, da verjetnosti okvar ne moremo izničiti. Zato je najboljša ideja, da imate vedno “plan B”. Z DualSIM telefonom vam druga kartica ponuja zasilni izhod v primeru težav na omrežju ali pa lastne neumnosti, ko pozabite plačati račun in vam izklopijo storitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki