marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Svetla prihodnost mobilne televizije


02.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Rezultati pilotskega projekta mobilne televizije v Helsinkih dokazujejo, da je mobilna televizija zelo priljubljena in da so uporabniki pripravljeni za mobilne televizijske storitve tudi plačati, kar dokazuje potenciale novih mobilnih aplikacij.

Kar 41 odstotkov udeležencev pilotskega projekta je pripravljeno plačati za storitev in se strinjajo, da je mesečni pavšal okoli 10 evrov primerna cena. Več kot polovica testnih uporabnikov (58 odstotkov) meni, da bo mobilna televizija v prihodnje zelo priljubljena.

Družbe Digita, Elisa, MTV, Channel Four Finland (Nelonen), Nokia, TeliaSonera Finland in YLE so skupaj zastavile pilotski projekt mobilne televizije na Finskem med marcem in junijem 2005. Vključenih je bilo 500 uporabnikov, ki so za storitve mobilne televizije uporabljali telefon Nokia 7710 in tehnologijo DVB-H.

Priljubljeni programi
Najbolje gledani programi, ki jih je ponujala finska nacionalna televizija, so bili športni programi in novice (CNN, BBC World, Euronews), najbolj gledane oddaje pa so bile svetovno prvenstvo v hokeju na ledu, dirki Formule 1 v San Marinu in Monacu in nogometna tekma Liverpoola in AC Milana v ligi UEGA Champions League.

Gledanost
Povprečni uporabniki so mobilno televizijo spremljali v povprečju 20 minut na dan, bolj aktivni uporabniki pa med 30 in 40 minut. Uporabniki so gledali mobilno televizijo v različnih periodah, ki se večinoma razlikujejo od najbolj gledanih obdobij običajne televizije.
Najbolj priljubljeno je bilo spremljanje programa na sredstvih javnega prevoza, pa tudi doma, kjer je mobilna televizija dopolnjevala običajno televizijo z dodatnimi novicami in zabavo.

Cena
Kar 41 odstotkov sodelujočih v projektu je v prihodnje pripravljenoih plačevati za to storitev. Sodelujoči so za mobilno televizijo plačevali 4,90 evra na mesec, pripravljeni pa so bili plačati tudi 10 evrov. Večina uporabnikov se strinja, da je najboljši model plačevanja mesečni pavšal, nekateri pa menijo, da bi bilo zanje primerno, da bi zakupili določene vsebine, kot so nogometne tekme in podobno.

Pilotski projekt mobilne televizije je odkril tudi nekaj osnovnih zahtev in želja uporabnikov:

  • enostavnost storitve,
  • brezhibno tehnično delovanje in zanesljivost,
  • vsebine, ki so primerne za krajše obdobje gledanja,
  • TV aplikacije ne smejo vplivati na delovanje mobilnega telefona.

Tehnologija DVB-H omogoča distribucijo televizijskih programov na mobilne telefone. Zagotavlja učinkovito izkušnjo za gledalca, odlično kakovost predvajane slike, zmanjšano porabo energije in široko paleto kanalov (do 55 kanalov).

Več o projektu je na voljo na: www.finnishmobiletv.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki