marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Nokiin mobilni TV-upravljalnik

Deli z ostalimi

11.03.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Finski proizvajalec telekomunikacijske opreme Nokia je napovedala skorajšnji izid mobilnega TV-daljinskega upravljalnika, ki bo omogočal sprejem televizijske slike v živo na mobilnih telefonih. Nokia je v ta projekt zakorakala skupaj z mnogimi partnerji, kot so na primer Digita Oy, Elisa Oyj (ELI1V.HE), MTV Oy, Nelonen Oy, TeliaSonera AB (TLSN.SK).

Celotno tehnologijo ter televizijske storitve je nekaj časa testiralo okoli 500 uporabnikov na področju Helsinkov.

Redki izbranci mobilnih operaterjev Sonera ter Elisa lahko gledajo televizijski program v živo, enako velja za radijske programe. V te namene so testni uporabniki prejeli nokie 7710 ter posebno napravico, ki omogoča sprejem slike in zvoka v živo na omenjem mobilnem telefonu. Mobilni telefon je opremljen tudi z direktno povezavo s svetovnim spletom, kar omogoča pregled dodatnih informacij o TV-programih, športnih dogodkih in še čem.

Testni uporabniki imajo trenutno dostop do glasbenega programa MTV, YLE ter Nelonen in še nekaj drugih mednarodnih programov. Testiranje bodo nadaljevali do 20. junija letos.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki