marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Reciklirali preko 10 miljonov mobilnih telefonov


07.02.2005
Objavil: Dare Gliha

Ameriško podjetje ReCellular je izjavilo, da so v času svojega obstoja podjetja zbrali že preko 10 milijonov mobilnikov. To mejo je dosegel mobilnik Motorola StarTac 6500, ki so ga zbrali preko podjetja Verizon Wireless HopeLine.

Poleg tega so povedali še, da so s svojim dobrodelnim programom od leta 1999 dobrodelnim organizacijam darovali že preko 15 milijonov ameriških dolarjev. "Pri ReCellularu smo ponosni na prispevek tako dobrodelnim organizacijam kot tudi skrbi za okolje," je dejal Chuck Newman, predsednik podjetja ReCellular. "Z leti smo pridobili vodilni položaj v državi, to pa nam bo v prihodnosti omogočilo reciklirati še večje število mobilnih telefonov," je še dejal.

Z začetki v letu 1999 je sedaj projekt Donate a phone (doniraj telefon) globalno podjetje. Recellular tako zbira telefone na preko 40.000 lokacijah čez vso Severno Ameriko ter Kanado, predvsem preko njihovih partnerjev, kot so Motorola, Verizon Wireless, Sprint, T-mobile, Best Buy, The Rechargeable Battery Recycling Corporation, Bell Mobility ter še mnogo drugih.

Verizon Wireless je pričel s programom HopeLine Recycling v letu 2001, telefoni, zbrani preko tega programa, pa znašajo kar 15 odstotkov vseh telefonov, zbranih pri podjetju ReCellular. S preprodajo tako zbranih telefonov pomagajo žrtvam domačega nasilja ter neprofitnim odvetniškim organizacijam po vsej državi, saj jim omogočijo nujno orodje za komuniciranje, prav tako pa jim omogočajo tudi denarno pomoč.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki