marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Kako Siemens testira svoje mobilnike?


26.05.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

V sredini meseca je Siemens na svojih spletnih straneh objavil serijo fotografij, ki prikazujejo, kako testirajo mobilnike glede vzdržljivosti. Nekaj najzanimivejših smo povzeli po cellular-news.com, ostale pa najdete na Siemensovih spletnih straneh. Vredno ogleda!

Mobilniki morajo prenesti enormne količine napisanih kratkih sporočil. V testnih laboratorijih tako naprava pritisne na mobilnik oz. na vsako tipko mobilnika kar 400.000-krat.

Poleg velikega števila pritiskov morajo prenesti tudi visoke temperaturne spremembe. Vsak nov mobilnik je v času testiranja tako izpostavljen elektrodinamičnim tokovom in temperaturnim spremembam od – 25 do + 85 stopinj celzija. Testiranje se izvaja v posebni celici, traja pa tri ure.

Prenesti morajo tudi precejšnje tresenje, npr. v avtu. Zato so mobilniki po več ur izpostavljeni vibracijam.

Za posebno robustnost in stabilnost, kot jo zahteva npr. M75, le-tega s treh različnih strani eno minuto polivajo z vodo. Poleg tega pa so mobilniki, kot je npr. M75 ali pa M65, izpostavljeni še 20 drugim testov za ugotavljanje vzdržljivosti v posebnih zunanjih pogojih.

Z "jeans" testom ugotavljajo, ali je mobilnik sposoben preživeti jemanje iz žepa kavbojk. Poleg različnih vrst jeansa mora preživeti tudi mešanico prahu, tobaka, različnih drugih vlaken in papirnatih robčkov. V ta namen ga neštetokrat vzamejo iz žepa kavbojk in položijo nazaj.

Prah je velik sovražnik vseh mobilnikov – v testnih laboratorijih so mobilni štiri dneve izpostavljeni normalnemu prahu napravami pa nato ugoravljajo prisotnost prašnih delcev za zaslonom ali pod tipkovnico.

fotografije
Posipanje mobilnika s prahom prah test Test tresenja Test temperaturnih sprememb
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki