marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Novi koraki mobilnega igranja


23.05.2005
Objavil: Thomas Bergant

Cilj Nokie v prihodnosti je ponuditi mobilno igranje, kot ga ponuja igralnik N-Gage, tudi na drugih pametnih multimedijskih telefonih. Nokia pa je za vse igralce pripravila tudi 13 novih naslovov zanimivih iger za mobilni igralnik N-Gage.

V preteklih dveh letih je Nokia zabeležila rast mobilnih igralcev, vendarle je mobilno igranje ostajalo znotraj manjšega kroga uporabnikov igralnika N-Gage. V prihodnosti želi Nokia razširiti možnosti mobilnega igranja na uporabnike pametnih telefonov. Nokia pričakuje, da bo v letu 2005 prodala 25 milijonov pametnih mobilnikov, do leta 2008 pa naj bi bilo v globalnem smislu že 250 milijonov tovrstnih aparatov. Igralnik N-Gage je igralcem ponudil bogate mobilne izkušnje, naslednji logični korak pa je ponudba storitev, ki bodo enakovredne ali še bolj optimalne tudi na ostalih mobilnih telefonih.

Prvi pametni telefoni, ki bodo podpirali mobilni igranje, bodo na voljo v začetku leta 2006, novi naslovi iger za nov način mobilnega igranja pa bodo znani septembra 2005. Uporabniki, ki bodo imeli pametne telefone, bodo imeli dostop do iger prek svojega mobilnika ali osebnega računalnika. Za razvijalce pa poenotenje iger pomeni enostavnejši razvoj, saj iger ne bo potrebno prilagajati v več verzij.

Nokia je na sejmu v Los Angelesu predstavila tudi 13 novih naslovov iger za mobilni igralnik N-Gage, med njimi so:

- One, borilna 3D igra, ki se odvija v podzemlju urbanih naselij. Igra je bila razvita ekskluzivno za mobilni igralnik N-Gage, glasbo zanjo pa je napisal priznani skladatelj in DJ Oscar Araujo.

- Rifts: Promise of Power, ki popelje igralce v svet Kevina Siembieda in bojev skozi kompleksno zgodbo in razdelane like.

- Pathway to Glory Ikusa Islands je dodatek k igri Pathway to Glory, ki igralce popelje v boj z japonsko vojsko.

- Atari Masterpieces Volume 1 ponuja osem arkadnih iger Atari, med katerimi so klasike Asteroids, Battlezone, Black Widow, Millipede, Missile Command, Red Baron, Lunar lander in Super Breakout.

- Spirits je nov naslov, ki je dostopen le igralcem mobilnega igralnika N-Gage. Igra je postavljena v današnji čas, vendar prepletena s starodavnimi skrivnostmi. Osnova naloga je lov in zbiranje duhov, ki od igralcev zahteva dobro in izdelano taktiko ter hitre reakcije.

- X-Men Legends 2: Dawn of Apocalypse je igra, ki temelji na znanih Marlovih likih.

- Glimerati je igra, v kateri igralci upravljajo z volanom v hitri dirkalni misiji.

- Civilization, nepozabna strateška simulacija prvič prihaja v mobilno okolje.

- Mile High Pinball je klasična »pinball« igra, ki popelje tovrsten žanr na povsem novo raven.

- High Seize je nova ekskluzivna strateška igra, ki je nastala po klasičnem romanu Roberta Louisa Stevensona. Epska širina zgodbe na karibskih otokih, 17. stoletje, fantastične dogodivščine, hitri zapleti …

- Catan je strateška igra, v kateri igralci sami ali v skupini štirih trenirajo svoje možgane. V igri Catan igralci osvajajo nova ozemlja in gradijo infrastrukturo, ceste, naselja, mesta.

- System Rush je hitra, futuristična dirkalna igra, ki igralce popelje v nevaren in sovražen svet GlobeNet, v katerem vladajo korupcija in tajne vladne organizacije.

- Payload, akcijska dirkalna igra z neverjetno grafiko 3D; mešanica strategije, boja in tradicionalnih dirk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki