marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Sejem Sodobna elektronika 2004

Deli z ostalimi

07.10.2004
Objavil: Thomas Bergant

Sejem elektronike, 51. mednarodni sejem industrijske in uporabniške elektronike, vključno z mobilno in multimedijsko tehnologijmo, je pred nekaj dnevi odprl svoja vrata.

Na približno 2.500 kvadratnih metrov neto razstavnih površin približno 160 razstavljavcev iz 18 držav širokemu krogu obiskovalcev predstavlja novosti profesionalne elektronike, telekomunikacij, sestavnih delov in komponent, merilne elektronike, vire električne energije, najsodobnejšo pisarniško avtomatizacijo ter zabavno elektroniko. Sejem bo odprt do vključno petka, 8. oktobra, vsak dan od 9.30 do 18. ure.

Kot je že v navadi, se je na ekipa tudi letos podala na ogled sejma, seveda le tistega dela, ki je za nas zanimiv. Že ko smo prispeli na sejem, je bilo vse skupaj videti bolj prazno kot prejšnja leta. Ne vem, ali smo izbrali ravno tak dan, da je bilo ljudi bolj malo, ali pa je sejem na splošno bolj slabo obiskan. Sicer se je mnenje rahlo spremenilo, ko smo vstopili v halo, kjer razstavljajo podjetja, ki nas najbolj zanimajo - operaterji in proizvajalci mobilnikov.

Na Nokiinem razstavnem prostoru se je kar trlo ljudi, predvsem mladine. Največ novosti smo našli ravno na tem razstavnem prostoru. Poleg mobilnikov, ki so že v prodaji, so nam pokazali kar nekaj novosti, ki so bile nedavno predstavljene. Tudi na razstavnem prostoru Sony Ericssona smo lahko preskusili in poslikali novosti. Ostali proizvajalci mobilnikov pa niso bili prisotni ali pa jih nismo našli. Od slovenskih mobilnih operaterjev smo opazili le Mobitel in Debitel.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki