marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Novosti Mobitel UMTS, cenejši MMS-i in poletne vsebine Planeta


26.05.2005
Objavil: Dare Gliha

Družba Mobitel bo razširila ponudbo mobilnikov tretje generacije s tremi najsodobnejšimi aparati UMTS, skupaj jih bo sedaj v ponudbi že osem. Od prvega junija bo pošiljanje MMS-ov za Mobitelove uporabnike cenejše, saj bo cena poslanega MMS-a v Sloveniji poenotena s ceno za poslano sporočilo SMS.

Mobitelov portal Planet bo tudi to poletje obogaten s poletno in dopustniško obarvanimi vsebinami. 1. junija bo namreč zaživel sezonski informativno-zabavni Planet Hrvaška, ki bo na enem mestu ponujal pestre vsebine in storitve. Ekipa Planeta pripravlja tudi vsebinski sklop Poletje z nasveti za prijetno in raznoliko preživljanje počitnic.

Osem mobilnikov v naročniško-prodajni akciji Mobitel UMTS

Vsi naročniki Mobitel GSM/UMTS bodo lahko od 28. maja izbirali med kar osmimi mobilniki tretje generacije, saj bodo pri Mobitelu v okviru naročniško prodajne akcije Mobitel UMTS poleg petih že znanih ponudili še tri nove mobilnike UMTS. Novosti v ponudbi so aparati Sony Ericsson Z800, Samsung SGH Z130 in pametni mobilnik s pestrimi dlančniškimi zmogljivostmi, Motorola A1000. Vsi omogočajo videotelefonijo in prenos podatkov s hitrostjo do 384 kb/s. Še posebej ugodna bo cena Samsunga SGH Z130, in sicer 29.900 SIT oziroma 4.900 SIT ob sklenitvi Paketa Mobitel UMTS. Aparat Sony Ericsson Z800 bo stal 59.900 SIT oziroma 9.900 SIT ob sklenitvi naročniškega razmerja Paket Mobitel UMTS. Cena Motorole A1000 bo znašala 79.900 SIT, naročniki Paketa Mobitel UMTS pa jo bodo lahko kupili za samo 19.900 SIT. V okviru naročniško-prodajne akcije Mobitel UMTS bodo na voljo tudi zmogljivi aparati UMTS Dragon G1 (29.900 SIT / 4.900 SIT) ter Motorola E1000, Nokia 6680, Nokia 6630 in Samsung SGH Z105U, vsi po ceni 59.900 SIT oziroma zgolj 9.900 SIT ob sklenitvi naročniškega razmerja Paket Mobitel UMTS. Cene veljajo ob sklenitvi oziroma podaljšanju naročniškega razmerja za 24 mesecev.

Paket Mobitel UMTS je namenjen vsem, ki intenzivno uporabljajo mobilne storitve, zato je v mesečno naročnino 15.000 SIT vključenih 200 MB zakupljenih podatkov, 200 minut videotelefonije v Sloveniji in 200 sporočil MMS do velikosti 100 kB ter 200 minut pogovorov znotraj Mobitelovih omrežij in 200 minut pogovorov znotraj naročnikovega MPO, ob tem pa Paket Mobitel UMTS omogoča nakup mobilnika tretje generacije po posebej ugodni ceni.

Cenejša sporočila MMS

Družba Mobitel bo s 1. junijem 2005 znižala ceno sporočil MMS, ki bo poenotena s ceno pošiljanja SMS-ov. Cena poslanega sporočila MMS v Sloveniji bo enaka ceni sporočila SMS. Naročniki Mobitel GSM/UMTS bodo za poslan MMS v velikosti do 100 kB odšteli 20 SIT, Mobiuporabniki pa 21 SIT. S tem želijo pri Mobitelu svojim uporabnikom še bolj približati prednosti multimedijskega sporočanja. Slednjega podpirajo skoraj vsi sodobni mobilniki na trgu, uporabniki pa lahko v sporočila MMS poleg besedila vključujejo tudi zvoke, slike in videoposnetke. Prejete MMS-e si lahko uporabniki, ki še nimajo primernega mobilnika, ogledajo tudi na spletnem Planetu v zavihku Sporočanje s pomočjo brezplačne storitve Poglej MMS.

Planet Hrvaška

1. junija 2005 bo že četrto leto zapored na mobilnem Planetu na voljo poseben sezonski informativno-zabavni sklop Planet Hrvaška, ki ga bodo obiskovalci Planeta nastavili v sklopu Moj Planet, kjer bodo izbrali Planet Hrvaška. Slednji bo namenjen dopustnikom za preživljanje poletnih dni na Hrvaškem. Ekipa Planeta bo zagotovila pregled aktualnih novic, tako domačih, tujih, športnih in rumeno obarvanih. V sklopu Promet bodo zbrane informacije o razmerah na hrvaških cestah, mejnih prehodih in trajektnem prometu, koristen pa bo tudi opomnik cestnoprometnih predpisov, ki veljajo na hrvaških cestah ter kazni za njihovo kršitev. Vremenska napoved bo nudila novost – tedensko napoved vremena, poleg tega tudi pregled temperatur morja in ozračja ter napoved za pomorce. Ker je med dopustom več časa za zabavo in izlete, bo v sklopu Za lepe počitnice pripravljen pregled dogodkov ob jadranski obali (žuri, koncerti in prireditve), podatki o najlepših plažah, otokih, narodnih parkih in znamenitostih ter pregled športnih aktivnosti, s katerimi si bo moč popestriti počitnice. ?e boste dopustovali na barki ali jadrnici, si oglejte sklop Navtika. V njem bodo navedene najpomembnejše marine, nasveti za varno plovbo, vremenske napovedi, bencinske črpalke, testi in predstavitve novih plovil, koristni nasveti in še kaj. Ker dobrih nasvetov ni nikoli preveč, so v sklopu Koristne informacije zbrane še pomembne telefonske številke, kontaktni naslovi bolnišnic, diplomatskih predstavništev, trgovin, zdravstveni nasveti in tisti za varno sončenje. Na voljo pa bo tudi opis možnosti uporabe mobilnika v hrvaških mobilnih omrežjih, cene, kaj storiti v primeru odtujitve aparata in ostale pomembne informacije. Prosti čas bodo obiskovalci Planeta preživljali ob Ugankarskem kotičku, Misli dneva in Knjigoteki, svoj mobilnik pa preobrazili s tematskimi zvonjenji, ozadji, ohranjevalniki zaslona in si nastavili dopustniške uverture v sklopu Moje počitnice. Sklop Pošlji bo nudil pestro zbirko dopustniških MMS kartic, MMS razglednic, Zabavne klice in odzivnike, obiskovalci Planeta pa bodo lahko sodelovali tudi v nagradni igri za najlepšo MMS razglednico.

Ključne servisne informacije bodo na voljo tudi prek SMS Infa. Uporaba bo enostavna - na številko 1919 bo uporabnik poslal sporočilo SMS s ključno besedo cestehr - za razmere na hrvaških cestah, vremensko napoved na Hrvaškem pa pridobil s ključno besedo vremehr. Mobitel priporoča uporabnikom, ki bodo pogosto uporabljali SMS Info, naj se na želene informacije naročijo. Tako jim ne bo treba vsakokrat pošiljati SMS-a, saj bodo sporočilo prejeli samodejno ob vsaki osvežitvi informacije. Za SMS Info po naročilu dodajo pred ključno besedo posamezne želene vsebine še znak + (plus).

Poletje na Planetu

Poletno obarvane vsebine bodo na Planetu zbrane tudi v sklopu Poletje, ki se bo od 1. junija dalje nahajal v osnovnih vsebinskih sklopih Novo in Prosti čas. Sklop Poletje bo razdeljen v več rubrik. Informacije o poletnih festivalih, družabnih in športnih prireditvah ter koncertih bodo zbrane v rubriki Poletni vodnik, kjer bodo tudi opisane največje naravne in kulturne znamenitosti Slovenije, nekatere med njimi si bo mogoče ogledati kot Infopanorame. Sklop Poletje bo nudil še rubriko Poletne aktivnosti s pregledom kopališč, predlogi za zanimive izlete v skrite in privlačne kotičke Slovenije, pregled športnih aktivnosti, turističnih kmetij, kolesarski vodnik, pohodništvo in še kaj. Rubrika Izkoristi dan bo vsebovala ideje za preživljanje poletnih dni, ugankarski kotiček, knjigoteko, misel dneva in uporabne fraze v tujih jezikih. Predlogi za poletno telovadbo, informacije o zaščiti pred soncem, zeliščarstvu in lepotilnih nasvetih bodo skupaj s seznamom wellness centrov in toplic zbrani v sklopu Lepota in zdravje. Za multimedijsko popestritev poletnih dni in večerov bodo imetniki sodobnih mobilnikov uživali ob najlepših Poletnih videospotih. Tematska ozadja in ohranjevalnike zaslona, melodije, MMS kartice in razglednice, igre in uverture pa si bodo obiskovalci Planeta izbrali v rubriki Moje poletje.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki