marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

HEVREKA! odprla svoja vrata


24.05.2005
Objavil: Thomas Bergant

Danes je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata prvič odprla nova poslovno – sejemsko – izobraževalna prireditev, imenovana Hevreka!. Na več kot 4000 kvadratnih metrih razstavnih površin se predstavlja preko 160 domačih in tujih razstavljavcev, v petih dneh pa se bo na prireditvi zvrstilo tudi preko petdeset spremljevalnih dogodkov.

Uradno odprtje Hevreke! je bilo danes ob 17. uri, slovesno pa jo je odprl minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, dr. Jure Zupan.

Prireditev je nadomestila in nadgradila tri dosedanje: Infos, Teleinfos in Sodobno elektroniko, njen namen pa je postati osrednji povezovalni dogodek s področja sodobnih tehnologij v jugovzhodni Evropi. Ker so se v zadnjem času meje med ločenimi panogami zabrisale in ker je mnogo podjetij, ki so bila zgolj tehnološki proizvajalec, aktivno vstopilo na trg storitev, se je dogajalo, da so se na različnih tehnoloških prireditvah pojavljali v večini isti predstavniki. Take prireditve so postajale vse manj zanimive za obiskovalce, zaznati pa je bilo tudi željo po enotni prireditvi, ki tehnologij ne bi več ločevala po panogah, ampak jih konvergenčno združevala in povezovala.

Pri organizaciji letošnje Hevreke! so združili moči sodelavci Gospodarskega razstavišča, Infosa ter strateški partnerji – vodilna slovenska razvojno – tehnološka podjetja ter ZOTKS, GZS, MOL, EZS in Konzorcij tehnoloških mrež Slovenije ter Fakulteta za Elektrotehniko iz Ljubljane.
Njihov glavni cilj je bil predvsem najti izviren način za predstavitev in popularizacija slovenskih tehnoloških dosežkov, hkrati pa so organizatorji želeli vzpostaviti in graditi povezovanje in sodelovanje med štirimi glavnimi podpornimi stebri razvoja: šolstvom, znanostjo, gospodarstvom in javni sektorjem. Hevreka! je s popolnoma novim konceptom prireditve ustvarila odlično priložnost za prepletanje znanj in gospodarskega potenciala ter pritegnitev javnosti: telecenter in tematski parki omogočajo obiskovalcem, da se vključijo v dogajanje in celo praktično testirajo delujoče tehnološke sisteme, izdelke in storitve; številne delavnice, forumi, okrogle mize in poslovna srečanja pa bodo priložnost za spletanje poslovnih in strokovnih vezi med udeleženci.

In še nekaj bistveno loči Hevreko! od običajnih sejemskih predstavitev: Hevreka! ni zgolj enkratni dogodek, je le največja in najpomembnejša prireditev v okviru široko zastavljenega interdisciplinarnega gibanja. To ima za svoj cilj aktivno vpletanje v tehnološko mrežo Evropske unije, zato bo skozi celo leto pripravljalo številna srečanja, razprave, okrogle mize, predstavitve ter druge oblike sodelovanja in izmenjave znanja.

Sejem bo odprt do sobote, 28. maja od 9.30 do 19. ure, v soboto do 17. ure. Ogled stane 1500 SIT, mladina od 7. do 16. leta, dijaki, študentje in upokojenci pa bodo za vstopnico odšteli 1200 SIT. Podrobnejši urnik dogodkov si lahko ogledate na spletni strani www.hevreka.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki