marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Zagon 3G omrežja in predstavitev Nokie 6650

Deli z ostalimi

29.09.2002
Objavil: Thomas Bergant

Udeležili smo se dogodka, ki sta ga skupaj organizirala največji proizvajalec mobilnih telefonov Nokia in največji finski operater mobilne telefonije Sonera.

Glavni dogodek se je odvijal v muzeju moderne umetnosti Kiasma v samem centru Helsinkov. Tja so povabili okoli 200 novinarjev iz celega sveta. Dopoldan so nas najprej peljali v predstavitveni center "Generation Nokia", kjer smo si najprej ogledali kratek uvodni film s splošno predstavitvijo Finske in razvoj podjetja Nokia skozi čas, nato pa smo si lahko ogledali ter preskusili vse trenutne Nokiine modele, vključno z Nokio 3650, 7210 in 6610, ki bodo prav kmalu na prodajnih policah trgovin. Poleg tega so nam pokazali tudi nekaj demonstracij različnih storitev (lokacijske storitve, MMS storitve, servisiranje mobilnikov preko omrežja, J2ME,...).

Popoldan pa smo se odpravili v Helsinški muzej moderne umetnosti Kiasma, kjer je bila ob štirinajsti uri tiskovna konferenca. Glavna cilja predstavitve sta bila predstavitev novega Nokiinega modela 6650 in zagon Sonerinega UMTS omrežja in storitev.

Govorniki so bili trije. Na sliki iz desne proti levi: Dr. J. T. Bergqvist, izvršni podpredsednik in glavni direktor IP Mobility Networks, Nokia Networks, g. Harri Koponen, predsednik Sonera Corporation in g. Anssi Vanjoki, podpredsednik Nokia Mobile Phones

Največ govora je bilo seveda o predstavitvi novega Nokiinega modela 6650, ki bo deloval tako v 2G (GSM 900/1800 MHz) kot tudi v 3G (UMTS, WCDMA) omrežjih. Tak telefon je bistvenega pomena za razvoj UMTS omrežij, saj brez njega ne moremo testirati 3G omrežja in storitev. Seveda pa je izgradnja in razvoj 3G omrežji predvsem odvisna tudi od drugih proizvajalcev mobilnih terminalov. Prav gotovo bomo lahko kmalu videli še kakšen telefon, ki bo deloval v omrežjih tretje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki