marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Zagon 3G omrežja in predstavitev Nokie 6650

Deli z ostalimi

29.09.2002
Objavil: Thomas Bergant

Udeležili smo se dogodka, ki sta ga skupaj organizirala največji proizvajalec mobilnih telefonov Nokia in največji finski operater mobilne telefonije Sonera.

Glavni dogodek se je odvijal v muzeju moderne umetnosti Kiasma v samem centru Helsinkov. Tja so povabili okoli 200 novinarjev iz celega sveta. Dopoldan so nas najprej peljali v predstavitveni center "Generation Nokia", kjer smo si najprej ogledali kratek uvodni film s splošno predstavitvijo Finske in razvoj podjetja Nokia skozi čas, nato pa smo si lahko ogledali ter preskusili vse trenutne Nokiine modele, vključno z Nokio 3650, 7210 in 6610, ki bodo prav kmalu na prodajnih policah trgovin. Poleg tega so nam pokazali tudi nekaj demonstracij različnih storitev (lokacijske storitve, MMS storitve, servisiranje mobilnikov preko omrežja, J2ME,...).

Popoldan pa smo se odpravili v Helsinški muzej moderne umetnosti Kiasma, kjer je bila ob štirinajsti uri tiskovna konferenca. Glavna cilja predstavitve sta bila predstavitev novega Nokiinega modela 6650 in zagon Sonerinega UMTS omrežja in storitev.

Govorniki so bili trije. Na sliki iz desne proti levi: Dr. J. T. Bergqvist, izvršni podpredsednik in glavni direktor IP Mobility Networks, Nokia Networks, g. Harri Koponen, predsednik Sonera Corporation in g. Anssi Vanjoki, podpredsednik Nokia Mobile Phones

Največ govora je bilo seveda o predstavitvi novega Nokiinega modela 6650, ki bo deloval tako v 2G (GSM 900/1800 MHz) kot tudi v 3G (UMTS, WCDMA) omrežjih. Tak telefon je bistvenega pomena za razvoj UMTS omrežij, saj brez njega ne moremo testirati 3G omrežja in storitev. Seveda pa je izgradnja in razvoj 3G omrežji predvsem odvisna tudi od drugih proizvajalcev mobilnih terminalov. Prav gotovo bomo lahko kmalu videli še kakšen telefon, ki bo deloval v omrežjih tretje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki