marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Zagon 3G omrežja in predstavitev Nokie 6650


29.09.2002
Objavil: Thomas Bergant

Udeležili smo se dogodka, ki sta ga skupaj organizirala največji proizvajalec mobilnih telefonov Nokia in največji finski operater mobilne telefonije Sonera.

Glavni dogodek se je odvijal v muzeju moderne umetnosti Kiasma v samem centru Helsinkov. Tja so povabili okoli 200 novinarjev iz celega sveta. Dopoldan so nas najprej peljali v predstavitveni center "Generation Nokia", kjer smo si najprej ogledali kratek uvodni film s splošno predstavitvijo Finske in razvoj podjetja Nokia skozi čas, nato pa smo si lahko ogledali ter preskusili vse trenutne Nokiine modele, vključno z Nokio 3650, 7210 in 6610, ki bodo prav kmalu na prodajnih policah trgovin. Poleg tega so nam pokazali tudi nekaj demonstracij različnih storitev (lokacijske storitve, MMS storitve, servisiranje mobilnikov preko omrežja, J2ME,...).

Popoldan pa smo se odpravili v Helsinški muzej moderne umetnosti Kiasma, kjer je bila ob štirinajsti uri tiskovna konferenca. Glavna cilja predstavitve sta bila predstavitev novega Nokiinega modela 6650 in zagon Sonerinega UMTS omrežja in storitev.

Govorniki so bili trije. Na sliki iz desne proti levi: Dr. J. T. Bergqvist, izvršni podpredsednik in glavni direktor IP Mobility Networks, Nokia Networks, g. Harri Koponen, predsednik Sonera Corporation in g. Anssi Vanjoki, podpredsednik Nokia Mobile Phones

Največ govora je bilo seveda o predstavitvi novega Nokiinega modela 6650, ki bo deloval tako v 2G (GSM 900/1800 MHz) kot tudi v 3G (UMTS, WCDMA) omrežjih. Tak telefon je bistvenega pomena za razvoj UMTS omrežij, saj brez njega ne moremo testirati 3G omrežja in storitev. Seveda pa je izgradnja in razvoj 3G omrežji predvsem odvisna tudi od drugih proizvajalcev mobilnih terminalov. Prav gotovo bomo lahko kmalu videli še kakšen telefon, ki bo deloval v omrežjih tretje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki