marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaStoritev Huawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida
25.04.2019

Huaweijevo umetno inteligenco in pametne tehnologije bodo uporabljali v očesnih Sodeluje namreč z ustanovama IIS Aragon in DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, katere umetna inteligenca razvita na podlagi bogatega znanja Huaweija, bo odkrivala in diagnosticirala zgodnje znake poslabšanja vida.

slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

članki

Zagon 3G omrežja in predstavitev Nokie 6650

Deli z ostalimi

29.09.2002
Objavil: Thomas Bergant

Udeležili smo se dogodka, ki sta ga skupaj organizirala največji proizvajalec mobilnih telefonov Nokia in največji finski operater mobilne telefonije Sonera.

Glavni dogodek se je odvijal v muzeju moderne umetnosti Kiasma v samem centru Helsinkov. Tja so povabili okoli 200 novinarjev iz celega sveta. Dopoldan so nas najprej peljali v predstavitveni center "Generation Nokia", kjer smo si najprej ogledali kratek uvodni film s splošno predstavitvijo Finske in razvoj podjetja Nokia skozi čas, nato pa smo si lahko ogledali ter preskusili vse trenutne Nokiine modele, vključno z Nokio 3650, 7210 in 6610, ki bodo prav kmalu na prodajnih policah trgovin. Poleg tega so nam pokazali tudi nekaj demonstracij različnih storitev (lokacijske storitve, MMS storitve, servisiranje mobilnikov preko omrežja, J2ME,...).

Popoldan pa smo se odpravili v Helsinški muzej moderne umetnosti Kiasma, kjer je bila ob štirinajsti uri tiskovna konferenca. Glavna cilja predstavitve sta bila predstavitev novega Nokiinega modela 6650 in zagon Sonerinega UMTS omrežja in storitev.

Govorniki so bili trije. Na sliki iz desne proti levi: Dr. J. T. Bergqvist, izvršni podpredsednik in glavni direktor IP Mobility Networks, Nokia Networks, g. Harri Koponen, predsednik Sonera Corporation in g. Anssi Vanjoki, podpredsednik Nokia Mobile Phones

Največ govora je bilo seveda o predstavitvi novega Nokiinega modela 6650, ki bo deloval tako v 2G (GSM 900/1800 MHz) kot tudi v 3G (UMTS, WCDMA) omrežjih. Tak telefon je bistvenega pomena za razvoj UMTS omrežij, saj brez njega ne moremo testirati 3G omrežja in storitev. Seveda pa je izgradnja in razvoj 3G omrežji predvsem odvisna tudi od drugih proizvajalcev mobilnih terminalov. Prav gotovo bomo lahko kmalu videli še kakšen telefon, ki bo deloval v omrežjih tretje generacije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki