marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Nokia, Carl Zeiss in nova N-serija mobilnikov


29.04.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Na slovenski državni praznik je finska Nokia, vodilna med proizvajalci mobilnikov, precej nepričakovano zopet šokirala javnost. V sredo so namreč predstavili novo serijo mobilnikov, imenovano N-serija, v kateri pa so združili moči še s podjetjem Carl Zeiss, vodilnim podjetjem v svetu foto optike.

Nokia bo namreč v enega izmed svojih sveže predstavljenih modelov vgradila carl-zeissovo optiko. Tako se bo na nokii N90 bohotil napis ZEISS.

Na skupni tiskovni konferenci, ki smo jo lahko gledali tudi preko spleta, kar je pri Nokii že dolgo v navadi, so predstavili novo N-serijo, ki spada v naslednjo generacijo multimedijskih napravic. Najnovejše tehnologije, kot so 3G (oz. UMTS), optika Carl-Zeiss, kamere z ločljivostjo dva milijona točk, več GB pomnilnika, VHS ločljivost zajemanja videoposnetkov in WLAN (brezžično omrežje), prinašajo združitev digitalnih medijev in mobilnosti uporabnikom mobilne tehnologije. Ki bodo lahko sedaj uporabili samo eno napravo za fotografiranje visokokakovostnih posnetkov, branje e-pošte, poslušanje glasbe, surfanje po spletu, gledanje mobilne televizije, in še mnogo drugega. Prvi mobilnike iz N-serije bodo na voljo že kmalu – v drugem četrtletju letošnjega leta, zadnji pa proti koncu.

Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik Nokie, je na sredini predstavitvi dejal, da "naslednji korak v digitalni konvergenci združuje mobilne naprave, internetne vsebine, fotografijo in videosnemanje, glasbo, e-pošto, in še in še. Nova N-serija so pravzaprav mobilniki, ki so mnogo zmogljivejši – pravzaprav že skorajda pravi mali računalniki. Celotna nova serija temelji na operacijskem sistemu Symbian (serija 60), kar bo uporabnikom omogočilo uporabo mnogih dodatnih programov."

Celotna nova serija združuje veliko funkcionalnosti in uporabnosti, visoke tehnologije in lepega dizajna v eni sami napravi. 2 MP kamere skupaj z novo rešitvijo XpressPrint omogočajo posnetke visoke kakovosti, ki se jih lahko kar najlažje natisne kot "klasično" fotografijo.

Za internetne odvisnike je vgrajen HTML brskalnik, ki v kombinaciji z velikim barvnin zaslonom (352 x 416 pik s prikazom do 262 tisoč barv) skorajda dobesedno prinaša internet na dlan, podpora tehnologiji "push email" s priponkami in zmogljivi organizatorji pa bodo omogočili na dlani tudi pravcato malo pisarno.

Nokia N90 prihaja s carl-zaiss optiko v kameri z 2MP, ki se lahko obrača, sledi pa ji tudi zunanji zaslon (pri obračanju namreč). Na tržišču naj bi se pojavila prva. Več o N90 ...

Nokia N70 je najmanjši 3G telefon z vgrajeno 2 MP kamero, HTML brskalnikom, FM stereo radiem in bo prišla n tržišče kot druga v seriji. Več o N70 ...

Nokia N91 je prava poslastica – brezžične tehnologije 3G, WLAN in modri zob skupaj z vgrajenim trdim diskom kapacitete kar 4 GB jo lahko spremenijo v pravi mali predvajalnik glasbe ali pa kar mini-računalo. Več o N91 ...

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki