marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

3 MP senzor z stabilizatorjem slike

Deli z ostalimi

28.06.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Družba OmniVision je predkratkim prestavila nov senzor pod imenom OV3640 z integriranimi tremi milijoni točk v četrt inčnem formatu.

Senzor vsebuje visoko zmogljiv, dvolinijski mobilni procesorski vmesnik (MIPI), ki omogoča hitre prenose velike količine podatkov. Novi senzor pa omogoča tudi napredno procesiranje slike in z vgrajenim JPEG kompresiranjem omogoča obstoječim procesorjem (brez MIPI vmesnika) podporo pri nadgradnjah kamer na 3 MP pri 15 sličicah na sekundo in polni ločljivosti.

Senzor pa ima vgrajen tudi stabilizator slike, ki je po funkcionalnosti precej podoben tistim v klasičnih digitalnih fotoaparatih.

"Vedno smo imeli obvezo, da uporabnikom omogočimo napredne funkcije, ki naredijo fotoaparat bolj prijazen uporabniku, se ponaša z dobrimi zmogljivostmi in s kvaliteto slik, ki so podobnem digitalnim fotoaparatom," je povedal James He, eden izmed vodilnih mož pri družbi OmniVision. "Z integriranjem naprednih funkcij v senzor, vključno z visoko hitrostnim vmesnikom, senzor omogoča proizvajalcem mobilnikov zelo zanimive rešitve za naslednje generacije pri oblikovanju tankih mobilnikov."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki