marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Vodafone testiral 3G na 900 MHz GSM omrežju


06.01.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Vodafone Portugal je poročal, da so opravili prvi 3G govorni, video in podatkovni klic v 900 MHz omrežju na Portugalskem. To je ena prvih demonstracij na svetu, ki je bila opravljena v resničnem delovnem okolju.

Poizkus, odobren s strani portugalskega regulatorja Anacoma, je bil opravljen v mestni občini Penamacor. Vodafone uporablja Nortel Network omrežno opremo, Qualcommove mobilne naprave in podatkovne kartice znamke Option za podporo preizkusu.

UMTS 900 je pripravljen na to, da igra pomembno vlogo v mobilnih komunikacijah. Sedanji preizkus in tehnična veljavnost UMTS 900 sta pomembni stopnji pri določanju potenciala za implementacijo te tehnologije.

Vodafone Portugal verjame, da bo sistem UMTS 900 prinesel pomembne koristi strankam, saj omogoča zelo hitro rast mobilnih telekomunikacij na primestna in ruralna področja, kakor tudi izboljšuje pokritost in kvaliteto komunikacij uporabnikom znotraj stavb.

Vodafone Portugal namerava začeti uporabo UMTS 900 pri širitvi sovjih UMTS/3G storitev, kakor hitro bo to mogoče s strani tehničnih in regulativnih pojmov. Vodafone Portugal je vedno bil med naprednejšimi pri novih tehnologijah in razvoju mobilnih komunikacijskih storitev v Portugalski in so pionirji razvoja 2.5G (GPRS) in 3.5G (HSDPA) omrežij na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki