marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

4 GB pomnilnik za mobilne telefone

Deli z ostalimi

27.04.2005
Objavil: Dare Gliha

Samsung je razvil flash pomnilnik za mobilnike, ki ima kapaciteto kar 4 GB. Novi pomnilnik se imenuje oneNAND, deluje na voltaži 1,8 V, to pa mu omogoča za skoraj 50 odstotkov manjšo porabo električne energije glede ne 3,3 V modele.

Ravno tako so njegove mere precej manjše od konkurenčnih produktov in znašajo 11 x 13 x 1,4 mm.

Z OneNAND kartice se prenašajo podatki s konstantno hitrostjo 108 MB/s, kar je štirikrat hitreje kot flash pomnilniki, ki so trneutno na voljo na tržišču. Še hitreje pa poteka zapisovanje na kartico, s hitrostjo kar 10 MB/s, kar je 60 krat hitreje kot konkurenca. Tako lahko na njo zapišemo kar do 250 zaporednih slik s 5 MP kamero ali do 120 skladb.

Samsung ima v prodajnem programu velik razpon novega pomnilnika, saj so na voljo kapacitete od 128 MB do 4 GB, z možnostjo prilagoditve vsem operacijskim sistemom, vključno s Symbianom ter Linuxom. Proizvodnja novega pomnilnika s kapaciteto 4 GB pa se bo pričela julija letos.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki