marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

4 GB pomnilnik za mobilne telefone

Deli z ostalimi

27.04.2005
Objavil: Dare Gliha

Samsung je razvil flash pomnilnik za mobilnike, ki ima kapaciteto kar 4 GB. Novi pomnilnik se imenuje oneNAND, deluje na voltaži 1,8 V, to pa mu omogoča za skoraj 50 odstotkov manjšo porabo električne energije glede ne 3,3 V modele.

Ravno tako so njegove mere precej manjše od konkurenčnih produktov in znašajo 11 x 13 x 1,4 mm.

Z OneNAND kartice se prenašajo podatki s konstantno hitrostjo 108 MB/s, kar je štirikrat hitreje kot flash pomnilniki, ki so trneutno na voljo na tržišču. Še hitreje pa poteka zapisovanje na kartico, s hitrostjo kar 10 MB/s, kar je 60 krat hitreje kot konkurenca. Tako lahko na njo zapišemo kar do 250 zaporednih slik s 5 MP kamero ali do 120 skladb.

Samsung ima v prodajnem programu velik razpon novega pomnilnika, saj so na voljo kapacitete od 128 MB do 4 GB, z možnostjo prilagoditve vsem operacijskim sistemom, vključno s Symbianom ter Linuxom. Proizvodnja novega pomnilnika s kapaciteto 4 GB pa se bo pričela julija letos.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki