marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Deseta Microsoftova NT konferenca ponovno podira rekorde


25.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Na deseto Microsoftovo NT konferen-co, ki se bo med 16. in 19. majem odvijala v Portorožu, se je prijavilo že več kot 1.800 udeležencev, s čimer je dogodek že presegel lansko število vnaprejšnjih prijav.

Deseta NT konferenca udeležencem nudi odlično priložnost, da se bolje seznanijo s številnimi novostmi s področja tehnologije in poslovanja. Poleg strokovnih predavanj bodo udeležencem na voljo zanimive in zabavne obkonferenčne dejavnosti, tudi letos pa bo organiziran dobrodelni pohod. Do 20. aprila se je na Microsoftovo NT konferenco 2005 prijavilo več kot 1.800 udeležencev, s čimer je letošnji dogodek že presegel lansko konferenco, Microsoft pa pričakuje, da bo letošnje končno število udeležencev spet preseglo 2.000. Zaradi velikega povpraševanja bo Microsoft v kratkem zaključil s postopkom sprejemanja prijav. Veliko zanimanje potrjuje, da Microsoftova NT konferenca slovenski strokovni javnosti ponuja informacije, ki jih potrebujejo pri svojem vsakodnevnem delu in poslovanju. Z več kot 2.000 udeleženci se konferenca uvršča med največje slovenske dogodke s področja informacijskih tehnologij in sodi med najuspešnejše dogodke v tem delu Evrope. V ospredju letošnje NT konference bodo nekateri najnovejši izdelki, kot so podatkovni strežnik Microsoft SQL Server 2005, razvojno okolje Microsoft Visual Studio 2005 ter poslovna rešitev Microsoft Navision 4.0. Microsoft bo tehnični javnosti predstavil predvsem koristi integracije razvojnih okolij in podatkov, kar omogoča razvoj naprednih rešitev in spletnih storitev. Poslovni uporabniki bodo lahko na predavanjih o Microsoft Navision 4.0 spoznali, kako lahko tehnologijo uporabijo za uspešnejše poslovanje. Udeležencem bo na voljo več kot 200 predavanj in vodenih delavnic, ki jih bodo vodili domači in tuji strokovnjaki ter izbrani predavatelji. Tudi letos bo na NT konferenci sodelovalo več tujih strokovnjakov, ki bodo ponudili svoje poglede na različne tehnologije in trende razvoja v prihodnosti. Predavanja bodo pokrivala različna področja, ki segajo od arhitekture informacijskih sistemov in upravljanja s podatki do varnosti, mobilnih tehnologij in elektronskega poslovanja. Popoln seznam predavanj je na domači strani NT konference 2005 na naslovu www.ntk2005.microsoft.si. Posebno pozornost je Microsoft, poleg tehničnih vsebin, namenil tudi poslovnim uporabnikom in predstavnikom javne uprave. Tako bodo lahko predstavniki podjetij pridobili informacije o ocenjevanju upravičenosti naložb v tehnologijo, uporabi metodologije Six Sigma ter optimizaciji delovanja informacijskih tehnologij v poslovnem okolju. Microsoft se s to serijo predavanj odziva na potrebe podjetij, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi svetovnimi trendi povezovanja poslovanja in tehnologije za povečanje uspešnosti podjetja. Kot vedno bodo NT konferenco spremljale tudi številne obkonferenčne dejavnosti, ki vključujejo večerne zabave in družabna srečanja. Tradicionalen je tudi dobrodelni pohod, kjer bodo lahko udeleženci tudi letos pomagali izbrani dobrodelni ustanovi. Letošnja novost med obkonferenčnimi dejavnostmi je jutranja telovadba, ki bo udeležencem omogočila, da se še pred začetkom predavanj sprostijo s fizično dejavnostjo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki