marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Deseta Microsoftova NT konferenca ponovno podira rekorde

Deli z ostalimi

25.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Na deseto Microsoftovo NT konferen-co, ki se bo med 16. in 19. majem odvijala v Portorožu, se je prijavilo že več kot 1.800 udeležencev, s čimer je dogodek že presegel lansko število vnaprejšnjih prijav.

Deseta NT konferenca udeležencem nudi odlično priložnost, da se bolje seznanijo s številnimi novostmi s področja tehnologije in poslovanja. Poleg strokovnih predavanj bodo udeležencem na voljo zanimive in zabavne obkonferenčne dejavnosti, tudi letos pa bo organiziran dobrodelni pohod. Do 20. aprila se je na Microsoftovo NT konferenco 2005 prijavilo več kot 1.800 udeležencev, s čimer je letošnji dogodek že presegel lansko konferenco, Microsoft pa pričakuje, da bo letošnje končno število udeležencev spet preseglo 2.000. Zaradi velikega povpraševanja bo Microsoft v kratkem zaključil s postopkom sprejemanja prijav. Veliko zanimanje potrjuje, da Microsoftova NT konferenca slovenski strokovni javnosti ponuja informacije, ki jih potrebujejo pri svojem vsakodnevnem delu in poslovanju. Z več kot 2.000 udeleženci se konferenca uvršča med največje slovenske dogodke s področja informacijskih tehnologij in sodi med najuspešnejše dogodke v tem delu Evrope. V ospredju letošnje NT konference bodo nekateri najnovejši izdelki, kot so podatkovni strežnik Microsoft SQL Server 2005, razvojno okolje Microsoft Visual Studio 2005 ter poslovna rešitev Microsoft Navision 4.0. Microsoft bo tehnični javnosti predstavil predvsem koristi integracije razvojnih okolij in podatkov, kar omogoča razvoj naprednih rešitev in spletnih storitev. Poslovni uporabniki bodo lahko na predavanjih o Microsoft Navision 4.0 spoznali, kako lahko tehnologijo uporabijo za uspešnejše poslovanje. Udeležencem bo na voljo več kot 200 predavanj in vodenih delavnic, ki jih bodo vodili domači in tuji strokovnjaki ter izbrani predavatelji. Tudi letos bo na NT konferenci sodelovalo več tujih strokovnjakov, ki bodo ponudili svoje poglede na različne tehnologije in trende razvoja v prihodnosti. Predavanja bodo pokrivala različna področja, ki segajo od arhitekture informacijskih sistemov in upravljanja s podatki do varnosti, mobilnih tehnologij in elektronskega poslovanja. Popoln seznam predavanj je na domači strani NT konference 2005 na naslovu www.ntk2005.microsoft.si. Posebno pozornost je Microsoft, poleg tehničnih vsebin, namenil tudi poslovnim uporabnikom in predstavnikom javne uprave. Tako bodo lahko predstavniki podjetij pridobili informacije o ocenjevanju upravičenosti naložb v tehnologijo, uporabi metodologije Six Sigma ter optimizaciji delovanja informacijskih tehnologij v poslovnem okolju. Microsoft se s to serijo predavanj odziva na potrebe podjetij, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi svetovnimi trendi povezovanja poslovanja in tehnologije za povečanje uspešnosti podjetja. Kot vedno bodo NT konferenco spremljale tudi številne obkonferenčne dejavnosti, ki vključujejo večerne zabave in družabna srečanja. Tradicionalen je tudi dobrodelni pohod, kjer bodo lahko udeleženci tudi letos pomagali izbrani dobrodelni ustanovi. Letošnja novost med obkonferenčnimi dejavnostmi je jutranja telovadba, ki bo udeležencem omogočila, da se še pred začetkom predavanj sprostijo s fizično dejavnostjo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki