marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Deseta Microsoftova NT konferenca ponovno podira rekorde

Deli z ostalimi

25.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Na deseto Microsoftovo NT konferen-co, ki se bo med 16. in 19. majem odvijala v Portorožu, se je prijavilo že več kot 1.800 udeležencev, s čimer je dogodek že presegel lansko število vnaprejšnjih prijav.

Deseta NT konferenca udeležencem nudi odlično priložnost, da se bolje seznanijo s številnimi novostmi s področja tehnologije in poslovanja. Poleg strokovnih predavanj bodo udeležencem na voljo zanimive in zabavne obkonferenčne dejavnosti, tudi letos pa bo organiziran dobrodelni pohod. Do 20. aprila se je na Microsoftovo NT konferenco 2005 prijavilo več kot 1.800 udeležencev, s čimer je letošnji dogodek že presegel lansko konferenco, Microsoft pa pričakuje, da bo letošnje končno število udeležencev spet preseglo 2.000. Zaradi velikega povpraševanja bo Microsoft v kratkem zaključil s postopkom sprejemanja prijav. Veliko zanimanje potrjuje, da Microsoftova NT konferenca slovenski strokovni javnosti ponuja informacije, ki jih potrebujejo pri svojem vsakodnevnem delu in poslovanju. Z več kot 2.000 udeleženci se konferenca uvršča med največje slovenske dogodke s področja informacijskih tehnologij in sodi med najuspešnejše dogodke v tem delu Evrope. V ospredju letošnje NT konference bodo nekateri najnovejši izdelki, kot so podatkovni strežnik Microsoft SQL Server 2005, razvojno okolje Microsoft Visual Studio 2005 ter poslovna rešitev Microsoft Navision 4.0. Microsoft bo tehnični javnosti predstavil predvsem koristi integracije razvojnih okolij in podatkov, kar omogoča razvoj naprednih rešitev in spletnih storitev. Poslovni uporabniki bodo lahko na predavanjih o Microsoft Navision 4.0 spoznali, kako lahko tehnologijo uporabijo za uspešnejše poslovanje. Udeležencem bo na voljo več kot 200 predavanj in vodenih delavnic, ki jih bodo vodili domači in tuji strokovnjaki ter izbrani predavatelji. Tudi letos bo na NT konferenci sodelovalo več tujih strokovnjakov, ki bodo ponudili svoje poglede na različne tehnologije in trende razvoja v prihodnosti. Predavanja bodo pokrivala različna področja, ki segajo od arhitekture informacijskih sistemov in upravljanja s podatki do varnosti, mobilnih tehnologij in elektronskega poslovanja. Popoln seznam predavanj je na domači strani NT konference 2005 na naslovu www.ntk2005.microsoft.si. Posebno pozornost je Microsoft, poleg tehničnih vsebin, namenil tudi poslovnim uporabnikom in predstavnikom javne uprave. Tako bodo lahko predstavniki podjetij pridobili informacije o ocenjevanju upravičenosti naložb v tehnologijo, uporabi metodologije Six Sigma ter optimizaciji delovanja informacijskih tehnologij v poslovnem okolju. Microsoft se s to serijo predavanj odziva na potrebe podjetij, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi svetovnimi trendi povezovanja poslovanja in tehnologije za povečanje uspešnosti podjetja. Kot vedno bodo NT konferenco spremljale tudi številne obkonferenčne dejavnosti, ki vključujejo večerne zabave in družabna srečanja. Tradicionalen je tudi dobrodelni pohod, kjer bodo lahko udeleženci tudi letos pomagali izbrani dobrodelni ustanovi. Letošnja novost med obkonferenčnimi dejavnostmi je jutranja telovadba, ki bo udeležencem omogočila, da se še pred začetkom predavanj sprostijo s fizično dejavnostjo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki