marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Sony Ericsson - poslovni rezultati v prvem trimesečju 2005

Deli z ostalimi

20.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Podjetji Sony in Ericsson sta danes objavili finančne rezultate za njuno skupno podjetje Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) za prvo trimesečje 2005 z zaključkom 31.03.2005.

Iz podatkov je razvidno, da je Sony Ericsson v prvem četrtletju dobavil 9.4 milijonov mobilnih telefonskih aparatov, kar pomeni 7% rast glede na enako obdobje lani. Prodaja je v prvem četrtletju dosegla 1.289 milijonov EUR, kar pomeni 4% padec v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. Poslovni izid pred obdavčitvijo je znašal 70 milijon EUR, kar predstavlja 27 milijonov EUR nižji rezultat v primerjavi z enakim lanskim obdobjem. Čisti poslovni izid pa z 32 milijoni EUR predstavlja 50 milijonov EUR nižji rezultat glede na enako lansko obdobje.

V skladu s pričakovanji je bila rast v četrtletju zmerna. Na tržišču se je tokrat odražal tudi običajen sezonski vpliv. Tržišče zahodne Evrope je rahlo upadlo, na finančni rezultat pa je vplival tudi povečanje prodaje mobilnih telefonov v predplačniškem sistemu, hkrati pa je splošno kopičenje zalog v prodajnih kanalih v četrtem trimesečju in prenos v prvo trimesečje pomenilo bolj konkurenčno okolje na trgu kot pred letom.

Sony Ericssonovo znižanje povprečne prodajne cene je delno posledica že omenjenih splošnih tržnih pogojev, delno pa tudi zrelosti cele linije izdelkov, saj je bilo v četrtem trimesečju na novo predstavljenih manj izdelkov. Podjetje je nadaljevalo z investicijami v svoj portfelj izdelkov in razvoj blagovne znamke, pri čemer je obdržalo kosmate marže na enakem nivoju.

“Vznemirljivi in inovativni izdelki, ki smo jih predstavili v prvem trimesečju, so bili dobro sprejeti in nam zagotavljajo močan portfelj za celo leto«, pravi Miles Flint, predsednik podjetja Sony Ericsson. “Verjamemo, da je na tržišču prisoten dober potencial rasti, tako pri novih naročnikih kot tudi pri tistih uporabnikih, ki nadgrajujejo svoje mobilne telefone. Povečane investicije, ki so v teku, bodo pomagale graditi našo blagovno znamko in dvigniti moč našega portfelja izdelkov, zato bomo lahko še vedno našim uporabnikom predstavljali nove vznemirljive izdelke.”

V prvem trimesečju je Sony Ericsson najavil veliko novih izdelkov, med drugim dva nova 3G UMTS telefona, Sony Ericssonov prvi telefon z vgrajeno kamero s kar 2 milijonoma slikovnih pik in samodejnim nastavljanjem ostrine, novi glasbeni telefon z blagovno znamko Walkman®, ter še nekaj drugih telefonov in dodatne opreme, ki bo na razpolago tekom drugega in tretjega trimesečja. Sony Ericsson je začel v Evropi prodajati modela T290 in K300. Podjetje Sony Ericsson je v tem obdobju prav tako vstopilo v pomembno globalno športno sponzorstvo z organizacijo Women’s Tennis Association Tour, ki se sedaj imenuje Sony Ericsson WTA Tour.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki