marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Motorola in Nokia vedno boljša na trgu mobilnikov z vgrajeno kamero

Deli z ostalimi

16.04.2005
Objavil: Dare Gliha

V najnovejšem poročilu podjetja Strategy Analytics je zapisano, da je bilo v letu 2004 prodanih 257 milijonov mobilnikov z vgrajeno kamero, kar znaša okoli 38 odstotkov od vseh prodanih mobilnikov.

Leta 2003 je ta delež znašal le 16 odstotkov ali če to spremenimo v številko 84 milijonov mobilnikov.

Mobilni telefoni z vgrajeno kamero se trenutno prodajajo štirikrat bolj, kot digitalni fotoaparati. Če pogledamo prodajo po proizvajalcih, so si vodilni delež razdelili takole:
- 18 % Nokia,
- 17 % Motorola,
- 13 % Samsung,
- ostali.

Straokovnjaki trdijo, da bo ločljivost ter s tem število pikslov še naprej glavno merilo med konkurenti, prav tako pa bi že v tem letu znali preseči ločljivosti pravih digitalnih fotoaparatov. Do leta 2007 bodo razširitvene kartice del standardne opreme mobilnikov, druge storitve in fukncionalnosti, med katere štejemo WLAN, USB, IR, bluetooth ter podobne pa bodo še vedno vgrajene glede na zahteve ter tržišče.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki