marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Pogovori med seksom?!

Deli z ostalimi

15.04.2005
Objavil: Dare Gliha

Nova mednarodna raziskava, ki je potekala v petnajstih državah, in v kateri je sodelovalo preko 3.000 ljudi med 15-im in 35-im letom starosti, je pokazala, da se kar 14 odstotkov vprašanih med seksom oglaša na mobilne telefone.

Na začetku je bil cilj raziskave spoznavanje odvisnosti, povezanih z mobilniki, na koncu pa se je pokazalo še mnogo več. Tako je raziskava pokazala, da so regionalne razlike v obnašanju praktično zanemarljive, vsaj glede odnosa posameznikov z njihovim mobilnikom.

Odgovori na določena vprašanja pa so sledeči:

- 78 % vprašanih ima mobilnik vključen več kot 16 ur dnevno,
- 96 % vprašanih ne dviguje neželenih klicev,
- 45 % vprašanih meni, da mobilnik pove o osebi ravno toliko kot avto,
- 38 % vprašanih bi se jih vrnilo domov po pozabljeni mobilnik,
- 52 % vprašanih je mobilnik uporabljalo za "flirtanje",
- 14 % vprašanih se je javilo na klic med seksom,
- 63 % vprašanih ne bi posodilo mobilnika prijatelju čez dan.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki