marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Mobitel podaril mobilnike slepim in slabovidnim


Nokia 3650

12.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Anton Majzelj, direktor družbe Mobitel, je danes na podelitvi predsedniku Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Stanetu Padežniku, predal darilo družbe Mobitel, 350 mobilnikov Nokia 3650 s programom TALKS.

Direktor družbe Mobitel, Anton Majzelj, je na podelitvi predsedniku Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Stanetu Padežniku, predal 350 mobilnikov Nokia 3650 s programom TALKS, ki vsebino zaslona (besedila in menije) prevaja v govor. Na ta način lahko tudi slepi in slabovidni sami spreminjajo nastavitve mobilnika, v imenik dodajajo vnose in iz njega tudi kličejo, preverjajo neodgovorjene klice, uporabljajo koledar in pošiljajo SMS-e. Mobilnik govor predvaja prek vgrajenega zvočnika ali slušalke in slepim ter slabovidnim odpira možnost uporabe mnogih funkcij, ki jim doslej niso bile dostopne. Aparate bo Zveza slepih in slabovidnih Slovenije podelila v uporabo šolajočim se, zaposlenim, aktivnim iskalcem zaposlitve in najaktivnejšim članom društev slepih in slabovidnih Slovenije.

Slepi in slabovidni so pogosto komunikacijsko ovirani, zato jim lahko tehnični pripomočki, kot je mobilnik z govornim programom, omogočijo lažje premagovanje ovir, ki so posledica okvare vida. Mobitel je kot družbeno odgovorno podjetje že pred časom pripravil ponudbo aparatov za slepe in slabovidne in tudi navodila za uporabo mobilnikov v Braillovi pisavi, tokrat pa je pripomogel tudi pri pripravi zgoščenke, ki bo z zvočnimi navodili za uporabo priložena vsakemu podarjenemu mobilniku. "Mobitel želi pokazati, da dejanja štejejo. Slepi in slabovidni so enakopravni člani družbe in zato upravičeni do vsega njenega "udobja". Prepričan sem, da bo donacija mobilnikov Nokia s programom TALKS olajšala vsakodnevno komunikacijo slepih in slabovidnih," je podelitev mobilnikov pospremil direktor družbe Mobitel, Anton Majzelj.

Stane Padežnik, predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, je ob podelitvi poudaril pomen podarjenih mobilnikov za slepe in slabovidne: "350 mobilnih aparatov znamke Nokia 3650 z govornim programom TALKS, ki jih podarja družba Mobitel, bo prav toliko slepim in slabovidnim nedvomno zelo pomagalo pri enakopravnejšem vstopanju v družbo, ki jih obkroža." Pojasnil je še, da je mobilnik dandanes skorajda nepogrešljiv pripomoček, toliko bolj pa to velja za slepe in slabovidne, saj si z njim v znatni meri povečajo svojo samostojnost in neodvisnost v soočanju z družbo, ki jih obkroža. "S pomočjo mobilnika lažje vstopamo v družbo, ki nas obkroža, potrebujemo manj pomoči drugih in smo v manjši meri izpostavljeni zadregam, ki jih prinašajo prošnje za pomoč," je še dodal Stane Padežnik.

fotografije
Nokia 3650
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki