marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Na Hrvaškem izklopili analogno omrežje 099


05.04.2005
Objavil: Dare Gliha

T-Mobilovo analogno omrežje NMT, med uporabniki poznano pod imenom "Mobitel" s klicno številko 099, je v petek prenehalo z delovanjem.

Tako bodo pti T-Mobilu pridobili dodatna sredstva in zmogljivosti za izgradnjo njihovega novega omrežja 3G. Omrežje soizklopili v noči z dne 31. 3. na 1. 4. 2005.

Prav tako so iz T-Mobilu sporočili, da se je preko 4.000 bivših uporabnikov omrežja 099 še vnaprej odločilo uporabljati njihovo omrežje, seveda s prehodom v omrežje GSM.

Pri izgradnji omrežja 3G bodo pri T-Mobilu poskrbeli za kar se da najvišje standarde pri zaščiti okolja, vse pa bo potekalo v okviru standarda ISO 14001. Po tem standardu mora operater prav tako poskrbeti za sprejem starih NMT aparatov, trenutno pa so jih zbrali okoli 2.300. Vsi zbrani NMT mobilniki bodo nato reciklirani.

Poleg nekaterih telefonov pa bodo pri T-Mobilu nekaj od opreme donirali tehničnemu muzeju v Zagrebu ter HT-jevemu muzeju, kot spomin na pionirske dni mobilne telefonije na Hrvaškem.

Prvo NMT omrežje je pričelo z delovanjem pred 18-imi leti (leta 1987), v času Univerzijade v Zagrebu, vendar pa je komercialni zagom omrežje doživelo šele leta 1990, na vrhuncu delovanja pa je omrežje uporabljalo okoli 98.000 uporabnikov. Pred ugasnitvijo ga je vsaj enkrat uporabljalo okoli 140.000 uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki