marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Ericsson in Siemens sta dosegla interoperabilnost funkcije "push to talk"


01.04.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Ericsson in Siemens Communications sta uspešno končala teste interoperabilnosti med Siemensonovimi telefoni »push to talk« in Ericssonovo infrastrukturo (sistem IMS, ki vsebuje strežnik »push to talk«).

Ta velik korak bo operaterjem, ki načrtujejo ponudbo standardizirane in enostavne storitve »push to talk«, pomembno povečal bazo uporabnikov. Obenem dokazuje predanost obeh globalnih mobilnih ponudnikov odprtim standardom.

“Ena od bistvenih prednosti rešitve IMS za standardizirano funkcijo »push to talk« je omogočanje kompatibilnosti med celo vrsto naprav, ki jih ponujajo različni prodajalci,” pravi Björn Olsson, izvršni podpredsednik in generalni direktor poslovne enote sistema Ericsson. “Raznolikost telefonov je pomembna za osvojitev storitev in zelo nas veseli, da lahko vidimo novo linijo telefonov, ki so prestali testiranja z našimi rešitvami »push to talk«.”

Nedavna testiranja Ericssonove infrastrukture in Siemensonovih mobilnih naprav so bila izpeljana s pomočjo dveh telefonov »push to talk«, ki sta trenutno v prodaji, CX70 in C70. Vgrajeno funkcijo »push to talk« bodo imeli tudi aparati CL75, CX75, CF75, M75 in SXG75, ki so bili predstavljeni na CeBIT-u 2005.

“Interoperabilnost je ključnega pomena za uspešno osvojitev funkcije »push to talk« na trgu,” pravi Clemens Joos, predsednik mobilnih naprav pri Siemens Communications. “Zaradi tega vsi Siemensonovi mobilni telefoni, ki podpirajo »push to talk«, zagotavljajo dostop do omrežij IMS in so podprti z odprtimi standardi. Skoraj v vseh razredih telefonov, od razreda C naprej, bo vgrajena možnost »push to talk«, s čimer želimo pokazati svojo predanost novi vrsti komuniciranja.”

Klici »push to talk« so enosmerna komunikacija; ko ena oseba govori, druga oziroma drugi poslušajo. Pravica do govorjenja je pridobljena s pritiskom na tipko »push to talk«. Prvi, ki pritisne, prvi govori. Aplikacija bo delovala preko standardne mreže GPRS, kjer operaterji podpirajo to funkcijo.

O Ericssonovi infrastrukturi »push to talk«

Ericssonova rešitev »push to talk« Ericsson Instant Talk (takojšnji pogovor) je izvedena na sistemu IMS. Skladna je z obstoječimi funkcijami »push to talk« preko celičnih specifikacij za zagotavljanje interoperabilnosti (PoC) in bo skladna s specifikacijami OMA PoC, ko bodo na voljo. Ericssonov sistem IMS podpira tudi druge fiksne in mobilne storitve, na primer Combinational Services (kombinacijske storitve – pogovor in uporaba različnih medijev istočasno), IP Centrex itd. Opravlja teste interoperabilnosti telefonov »push to talk«/IMS s pomočjo svojega programa Multi Vendor Terminal Verification (verifikacija terminalov za različne proizvajalce), ki je na voljo vsem proizvajalcem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki