marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

Šoferji z mobilnikom v roki

Deli z ostalimi

31.03.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Na Irskem so izvedli raziskavo o tem, koliko voznikov hkrati vozi in se pogovarja preko mobilnika. Skoraj četrtina vprašanih (natančneje 23 %) je prostovoljno priznalo, da medtem, ko vozijo, hkrati še govorijo preko mobilnika, seveda brez uporabe kakršnekoli naprave za prostoročno telefoniranje.

Med temi 23 % je več moških kot žensk. Kar 24 % je takih, ki med vožnjo tudi govorijo preko mobilnika, žensk pa "le" 22 %.

Zanimiv pa je tudi podatek o tem, koliko vprašanih ni še nikoli uporabilo mobilnika med vožnjo. Tukaj so ženske mnogo bolj "pridne", saj je takih kar 48 %, moških pa le 32 %.

Skoraj petina ženskih voznic za pogovor med vožnjo uporablja slušalke, od moških pa to stori le vsak deseti.

V raziskavi je sodeloval tudi Vodafone Ireland, ki je za mnenje povprašal približno 1000 uporabnikov v vsej državi različnih starosti in različnih "pripadnosti" operaterju.

Operater je skupaj z Nacionalnim svetom za varnost (National Safety Council) nedavno tudi izdal vodič za uporabnike z naslovom "Safe Driving", ki uporabnikom svetuje, kako pravilno uskalditi vožnjo in telefoniranje preko mobilnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki