marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Šoferji z mobilnikom v roki

Deli z ostalimi

31.03.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Na Irskem so izvedli raziskavo o tem, koliko voznikov hkrati vozi in se pogovarja preko mobilnika. Skoraj četrtina vprašanih (natančneje 23 %) je prostovoljno priznalo, da medtem, ko vozijo, hkrati še govorijo preko mobilnika, seveda brez uporabe kakršnekoli naprave za prostoročno telefoniranje.

Med temi 23 % je več moških kot žensk. Kar 24 % je takih, ki med vožnjo tudi govorijo preko mobilnika, žensk pa "le" 22 %.

Zanimiv pa je tudi podatek o tem, koliko vprašanih ni še nikoli uporabilo mobilnika med vožnjo. Tukaj so ženske mnogo bolj "pridne", saj je takih kar 48 %, moških pa le 32 %.

Skoraj petina ženskih voznic za pogovor med vožnjo uporablja slušalke, od moških pa to stori le vsak deseti.

V raziskavi je sodeloval tudi Vodafone Ireland, ki je za mnenje povprašal približno 1000 uporabnikov v vsej državi različnih starosti in različnih "pripadnosti" operaterju.

Operater je skupaj z Nacionalnim svetom za varnost (National Safety Council) nedavno tudi izdal vodič za uporabnike z naslovom "Safe Driving", ki uporabnikom svetuje, kako pravilno uskalditi vožnjo in telefoniranje preko mobilnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki