marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Sledenje mobilniku pripeljalo do smrti čečenskega upornika

Deli z ostalimi

22.03.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Čečenski vojaški vodja, Shamil Basayev, je po poročanju spletne strani čečenskih separatistov izjavil, da so ruske obveščevalne sile lahko ubile vodjo upornikov, Aslana Maskhadova, le zato, ker so sledile njegovi lokaciji preko njegovih klicev z mobilnega telefona.

Maskhadov je vsak dan normalno uporabljal mobilnik in se pogovarjal, posebno v času, ko je lani spremljal pogajanja z Rusi, so v svoji izjavi zapisali predstavniki in drugi vodje upornikov.

"Aslan ni potreboval oborožitve. Skrivanje je bilo najboljši način, da ostane živ, kar pa je prekršil s tem, ko je preveč uporabljal svoj mobilnik," je dejal Basayev.

"V ožjem krogu okrog Maskhadova ni bilo izdajalcev, nagrado v vrednosti 10 milijonov dolarjev pa bo tako dobil direktor ruske zvezne agencije za varnost, Nikolai Patrushev. Od tega bo pet milijonov prejel osebno, ostalih pet pa bodo razdelili med njegove sodelavce," je še dodal.

Iz ruske agencije za varnost pa so sporočili, da so za informacijo, ki je vodila k uboju vodje čečenskih upornikov, Aslana Maskhadova, plačali precej denarja. Agencijo so obvestili nekateri prebivalci, ki so dali potrebne informacije o njegovem "nahajališču", so zapisali v svoji izjavi za javnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki