marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Firefly Mobile izdelal mobilnik za otroke

Deli z ostalimi

13.03.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Nekatera podjetja so kljub polemikam glede vpliva mobilnih telefonov na zdravje otrok pripravljena storiti vse za prodor na mobilni trg. Eno takih je tudi podjetje Firefly Mobile, ki s svojim novim marketinškim prijemom poskuša izkoristiti tržno nišo na mobilnem trgu.

Podjetje je predstavilo mobilnik s preprostim imenom Firefly (kresnička), ki je izdelan prav za otroke. Firefly podpira izključno govorne funkcije in je izdelan prav za majhne otroške roke, ciljna skupina pa so zelo mladi uporabniki - otroci med 8 in 12 leti.

Mobilnik namesto običajne numerične tipkovnice vsebuje le pet programabilnih tipk, preko katerih lahko starši vtipkajo do 22 telefonskih številk, na izbiro pa sta tudi dve tipki za hitro klicanje staršev. Patentirani mobilnik s pomočjo diod med delovanjem ponazarja utripanje kresničke, pohvali se lahko tudi z majhno težo, saj tehta le 56 gramov, velikost pa je primerljiva z manjšim žepnim kalkulatorjem.

Po besedah Robina Abramsa, predstavnika podjetja Firefly Mobile, je mobilnik za otroke rezultat obsežnih raziskav ameriškega mobilnega trga in odgovor na želje staršev in otrok, ki potrebujejo preprost, učinkovit in zabaven mobilni telefon. Starši so nad mobilnikom navdušeni prav zaradi priročne oblike, ki je primerna za majhne otroške roke, imenik je zaščiten z ustrezno PIN kodo, mobilnik pa je tudi zelo preprost za uporabo. Kot zatrjuje Abrams, Firefly s svojo funkcionalnostjo staršem omogoča nadzor nad stanjem porabe, poleg tega pa jim omogoča tudi stalen kontakt z otroci.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki