marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Firefly Mobile izdelal mobilnik za otroke

Deli z ostalimi

13.03.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Nekatera podjetja so kljub polemikam glede vpliva mobilnih telefonov na zdravje otrok pripravljena storiti vse za prodor na mobilni trg. Eno takih je tudi podjetje Firefly Mobile, ki s svojim novim marketinškim prijemom poskuša izkoristiti tržno nišo na mobilnem trgu.

Podjetje je predstavilo mobilnik s preprostim imenom Firefly (kresnička), ki je izdelan prav za otroke. Firefly podpira izključno govorne funkcije in je izdelan prav za majhne otroške roke, ciljna skupina pa so zelo mladi uporabniki - otroci med 8 in 12 leti.

Mobilnik namesto običajne numerične tipkovnice vsebuje le pet programabilnih tipk, preko katerih lahko starši vtipkajo do 22 telefonskih številk, na izbiro pa sta tudi dve tipki za hitro klicanje staršev. Patentirani mobilnik s pomočjo diod med delovanjem ponazarja utripanje kresničke, pohvali se lahko tudi z majhno težo, saj tehta le 56 gramov, velikost pa je primerljiva z manjšim žepnim kalkulatorjem.

Po besedah Robina Abramsa, predstavnika podjetja Firefly Mobile, je mobilnik za otroke rezultat obsežnih raziskav ameriškega mobilnega trga in odgovor na želje staršev in otrok, ki potrebujejo preprost, učinkovit in zabaven mobilni telefon. Starši so nad mobilnikom navdušeni prav zaradi priročne oblike, ki je primerna za majhne otroške roke, imenik je zaščiten z ustrezno PIN kodo, mobilnik pa je tudi zelo preprost za uporabo. Kot zatrjuje Abrams, Firefly s svojo funkcionalnostjo staršem omogoča nadzor nad stanjem porabe, poleg tega pa jim omogoča tudi stalen kontakt z otroci.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki