marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

CeBIT 2005: Dan pred začetkom

Deli z ostalimi
Sonyjeve igračke

09.03.2005
Objavil: Uredništvo

Za novinarje se CeBIT začne že dan pred uradno otvoritvijo, saj proizvajalci pripravijo tiskovne konference. Tako se je naš dan začel že ob šesti uri, ko je "zakikirikala" prva budilka. Po opravljeni jutranji proceduri nam je gostiteljica pripravila bogat zajtrk, s katerim smo se okrepčali za dolg delovni dan. Nato smo se odpravili na sejmišče, do katerega nas je pripeljal prijeten ženski glas iz TomTom navigacije.

Zadnja leta nam je pri obisku CeBIT-a GPS navigacija obvezni pripomoček. Letos smo tako uporabljali bluetooth GPS modul v navezi s qtekom 9090. Brez tega bi bili enostavno zgubljeni.

Po parkiranju kombija smo se peš odpravili do press centra (drugače novinarje po sejmišču brezplačno prevažajo tudi z volkswagnovimi transporterji), kjer smo dokončali registracijo ter se odpravili na prvo tiskovno konferenco, ki jo je priredil nemški Siemens, potekala pa je na njihovem predstavnem prostoru. To ni bila klasična novinarska konferenca, pač pa "zajtrk z novinarji". Tam smo se srečali z drugimi slovenskimi mediji ter nekaterimi svobodnimi novinarji. Zaradi prevelike gneče okrog telefonov bomo le-te poslikali jutri, prvi dan sejma.

Nato smo se odpravili v tiskovni center, ki je seveda namenjen samo novinarjem, in temu primerno opremljen. Letošnja dobrodošla novost je, da nam je omogočena uporaba brezžičnega omrežja v celem press centru. Lansko leto je bila le-ta še plačljiva.

Vsak trenutek poteka na CeBIT-u po nekaj tiskovnih konferenc hkrati, zato je včasih težka odločitev, katere se udeležiti. Tokrat smo izbrali Sharpa, nato pa še LG, Sony, operaterja O2 ter Logitech. Malce smo pogrešali med tiskovnimi konferencami Nokio, ki pa se letos očitno ni odločila za to, saj je nove modele že predstavila na GSM kongresu v Cannesu ter nekaj dni pred CeBIT-om...

Vsako leto znova nas fascinira, kako so razstavljavci sposobni od srede, ko je na sejmišču še skoraj "gradbišče", do četrtka, ko se sejem odpre za obiskovalce, pripraviti razstavne prostore tako, da prvi dan sejma kar sijejo. Zanimivo je tudi to, da dan pred pričetkom načeloma na sejmišče pride lahko skorajda kdorkoli, saj nihče ne preverja, "čigav si".

Jutri, v četrtek, prvi dan sejma, pa seveda pričakujemo že v jutranjih urah gnečo in manjše zastoje. Pri urejanju prometa vsako leto pomaga ogromno policajev in drugih ljudi, zato le-ta kljub masi avtomobilov in manjših kombijev poteka relativno tekoče.

Okoli šeste ure se je "program" na sejmu nekako zaključil, zato smo popokali vso opremo. Le-te je kar precejšnja količina ... saj si lahko predstavljate, kako zgleda, ko se "mobile" friki (in ena frikinja) odpravijo na tak sejem: veliko fotoaparatov, prenosnikov ter druge opreme (telefoni, dlančniki). Ker med dnevom nekako nismo našli časa za normalno kosilo, smo se odpeljali do grške restavracije, kjer nam je večer polešala obilna grška večerja ter pravo nemško pivo, seveda v zmernih količina. Ob osmi uri smo prišli do apartmaja, kjer se je moški del ekipe pomeril v namiznem nogometu (Dare in Thomas sta konstantno premagovala "golobčka" Matjaža ter "mladiča" Andreja), ženski del (pravzaprav samo ena) pa se je spravil na urejanje financ in načrtovanje četrtkovega pohoda po CeBIT-u.

Ker pa nas jutri čaka dolg dan, smo se kmalu odpravili spat. "Novinarska" je težka, saj je potrebno vstati že od šesti uri, da pridemo pravočasno na sejmišče in "planemo" po novostih s področja mobilne telefonije, ki jih želimo čimprej predstaviti na našem portalu.

fotografije
Sonyjeve igračke CeBIT 2005 - razstavni prostori Danes še gradbišče, jutri največji sejem v Evropi ... Večerna sprostitev
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki