marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

CeBIT 2005: Dan pred začetkom

Deli z ostalimi
Sonyjeve igračke

09.03.2005
Objavil: Uredništvo

Za novinarje se CeBIT začne že dan pred uradno otvoritvijo, saj proizvajalci pripravijo tiskovne konference. Tako se je naš dan začel že ob šesti uri, ko je "zakikirikala" prva budilka. Po opravljeni jutranji proceduri nam je gostiteljica pripravila bogat zajtrk, s katerim smo se okrepčali za dolg delovni dan. Nato smo se odpravili na sejmišče, do katerega nas je pripeljal prijeten ženski glas iz TomTom navigacije.

Zadnja leta nam je pri obisku CeBIT-a GPS navigacija obvezni pripomoček. Letos smo tako uporabljali bluetooth GPS modul v navezi s qtekom 9090. Brez tega bi bili enostavno zgubljeni.

Po parkiranju kombija smo se peš odpravili do press centra (drugače novinarje po sejmišču brezplačno prevažajo tudi z volkswagnovimi transporterji), kjer smo dokončali registracijo ter se odpravili na prvo tiskovno konferenco, ki jo je priredil nemški Siemens, potekala pa je na njihovem predstavnem prostoru. To ni bila klasična novinarska konferenca, pač pa "zajtrk z novinarji". Tam smo se srečali z drugimi slovenskimi mediji ter nekaterimi svobodnimi novinarji. Zaradi prevelike gneče okrog telefonov bomo le-te poslikali jutri, prvi dan sejma.

Nato smo se odpravili v tiskovni center, ki je seveda namenjen samo novinarjem, in temu primerno opremljen. Letošnja dobrodošla novost je, da nam je omogočena uporaba brezžičnega omrežja v celem press centru. Lansko leto je bila le-ta še plačljiva.

Vsak trenutek poteka na CeBIT-u po nekaj tiskovnih konferenc hkrati, zato je včasih težka odločitev, katere se udeležiti. Tokrat smo izbrali Sharpa, nato pa še LG, Sony, operaterja O2 ter Logitech. Malce smo pogrešali med tiskovnimi konferencami Nokio, ki pa se letos očitno ni odločila za to, saj je nove modele že predstavila na GSM kongresu v Cannesu ter nekaj dni pred CeBIT-om...

Vsako leto znova nas fascinira, kako so razstavljavci sposobni od srede, ko je na sejmišču še skoraj "gradbišče", do četrtka, ko se sejem odpre za obiskovalce, pripraviti razstavne prostore tako, da prvi dan sejma kar sijejo. Zanimivo je tudi to, da dan pred pričetkom načeloma na sejmišče pride lahko skorajda kdorkoli, saj nihče ne preverja, "čigav si".

Jutri, v četrtek, prvi dan sejma, pa seveda pričakujemo že v jutranjih urah gnečo in manjše zastoje. Pri urejanju prometa vsako leto pomaga ogromno policajev in drugih ljudi, zato le-ta kljub masi avtomobilov in manjših kombijev poteka relativno tekoče.

Okoli šeste ure se je "program" na sejmu nekako zaključil, zato smo popokali vso opremo. Le-te je kar precejšnja količina ... saj si lahko predstavljate, kako zgleda, ko se "mobile" friki (in ena frikinja) odpravijo na tak sejem: veliko fotoaparatov, prenosnikov ter druge opreme (telefoni, dlančniki). Ker med dnevom nekako nismo našli časa za normalno kosilo, smo se odpeljali do grške restavracije, kjer nam je večer polešala obilna grška večerja ter pravo nemško pivo, seveda v zmernih količina. Ob osmi uri smo prišli do apartmaja, kjer se je moški del ekipe pomeril v namiznem nogometu (Dare in Thomas sta konstantno premagovala "golobčka" Matjaža ter "mladiča" Andreja), ženski del (pravzaprav samo ena) pa se je spravil na urejanje financ in načrtovanje četrtkovega pohoda po CeBIT-u.

Ker pa nas jutri čaka dolg dan, smo se kmalu odpravili spat. "Novinarska" je težka, saj je potrebno vstati že od šesti uri, da pridemo pravočasno na sejmišče in "planemo" po novostih s področja mobilne telefonije, ki jih želimo čimprej predstaviti na našem portalu.

fotografije
Sonyjeve igračke CeBIT 2005 - razstavni prostori Danes še gradbišče, jutri največji sejem v Evropi ... Večerna sprostitev
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki