marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

CeBIT 2005: Potovanje do Hannovra

Deli z ostalimi
Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti

08.03.2005
Objavil: Dare Gliha

Na dan žena se je ekipa portala Mobile v zgodnjih jutranjih urah (beri ob petih zjutraj) iz Ljubljane odpravila proti največjemu sejmu mobilne telefonije v Evropi, CeBIT-u, ki je v Hanovru. Tako boste v prvih dneh sejma obveščeni tako o tehničnih novostih kot o splošnem dogajanju na letošnjem dogodku.

Že dan pred odhodom smo imeli pestro, saj so nam tik pred zdajci odpovedali že od začetka januarja obljubljeno vozilo (mazdo MPV), tako da smo bili prisilijeno poiskati drugo vozilo. Podjetje Kompas RAC nam je priskočilo na pomoč in nam pripravilo kombinirano vozilo Citroen Jumper (minibus), s katerim smo se nato udobno popeljali do približno 1100 km oddaljene destinacije (v kombiju se nas je peljalo pet ljudi, prostora pe je za osem ljudi).

Slovensko mejo smo prečkali na mejnem prehodu Karavanke, se popeljali pod tunelom ter pot nadaljevali po Avstriji. Sprva je že kazalo na lepo vreme, nato pa šok. Pričelo je snežiti, kaj snežiti, doživeli smo pravi snežni metež. Cesta je hitro postajala bela, sneg se je čedalje bolj oprijemal cestišča, zato smo vožnjo skrajno previdno ter predvsem počasi nadaljevali. Pohvale gredo seveda našemu "vozniku" Thomasu.

Tako smo izgubili kar nekaj časa, saj sneg ni in ni prenehal padati. Po polžje smo se po cesti "premikali" nekje do nemške meje, ki smo jo kar prevozili. V nadaljevanju poti po Nemčiji se je sneženje prevesilo v deževanje, deloma je padal tudi ledeni dež. Pot je v nadaljevanju potekala hitro ter tekoče, saj po večini nemških avtocest nimajo omejitve hitrosti. Se je pa veselje končalo kakih 230 km od Hanovra ter okoli 3 km od bencinske črpalke, ko je naš šofer preverjal količino rezerve v rezervoarju in žalostno ugotovil, da več kot 40 km z njo ne gre prevoziti. Seveda je nato moral kar sam odpeketati do prve bencinske postaje, ki je bila k sreči oddaljena le okoli 3 km. Je pa bilo smešno, kako je peš prisopihal nazaj z 10-litrsko kantico. Ker je bil Thomasu prevroče, je kombi natankal Matjaž.

Seveda se je prihod do apartmajev ter s tem do Hanovra zavlekla do nekje osme ure zvečer, ko smo se vendarle namestili v zelo udobnem zasebnem apartmaju. Tako smo poleg vsak svoje postelje dobili še TV, savno, jacuzzi, solarij, pikado, namizni nogomet ter klubsko sobo. Ker pa je bilo potrebno naslednji dan vstati zgodaj, nas je k spancu povedla misel, da nas že zjutraj čakajo tiskovne konference, s katerih vam bomo v prihodnjih dneh poročali o mobilnih novostih, ki bodo letos predstavljene na CeBITu.

Naj zaključim še z mislijo Thomasa, ki je dejal, da nas na tej poti do sedaj ni presenetila edinole toča.

fotografije
Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti Vreme na poti nam ni bilo naklonjeno Del apartmaja Jacuzzi in savna ... :)
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki