marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

CeBIT 2005: Potovanje do Hannovra


Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti

08.03.2005
Objavil: Dare Gliha

Na dan žena se je ekipa portala Mobile v zgodnjih jutranjih urah (beri ob petih zjutraj) iz Ljubljane odpravila proti največjemu sejmu mobilne telefonije v Evropi, CeBIT-u, ki je v Hanovru. Tako boste v prvih dneh sejma obveščeni tako o tehničnih novostih kot o splošnem dogajanju na letošnjem dogodku.

Že dan pred odhodom smo imeli pestro, saj so nam tik pred zdajci odpovedali že od začetka januarja obljubljeno vozilo (mazdo MPV), tako da smo bili prisilijeno poiskati drugo vozilo. Podjetje Kompas RAC nam je priskočilo na pomoč in nam pripravilo kombinirano vozilo Citroen Jumper (minibus), s katerim smo se nato udobno popeljali do približno 1100 km oddaljene destinacije (v kombiju se nas je peljalo pet ljudi, prostora pe je za osem ljudi).

Slovensko mejo smo prečkali na mejnem prehodu Karavanke, se popeljali pod tunelom ter pot nadaljevali po Avstriji. Sprva je že kazalo na lepo vreme, nato pa šok. Pričelo je snežiti, kaj snežiti, doživeli smo pravi snežni metež. Cesta je hitro postajala bela, sneg se je čedalje bolj oprijemal cestišča, zato smo vožnjo skrajno previdno ter predvsem počasi nadaljevali. Pohvale gredo seveda našemu "vozniku" Thomasu.

Tako smo izgubili kar nekaj časa, saj sneg ni in ni prenehal padati. Po polžje smo se po cesti "premikali" nekje do nemške meje, ki smo jo kar prevozili. V nadaljevanju poti po Nemčiji se je sneženje prevesilo v deževanje, deloma je padal tudi ledeni dež. Pot je v nadaljevanju potekala hitro ter tekoče, saj po večini nemških avtocest nimajo omejitve hitrosti. Se je pa veselje končalo kakih 230 km od Hanovra ter okoli 3 km od bencinske črpalke, ko je naš šofer preverjal količino rezerve v rezervoarju in žalostno ugotovil, da več kot 40 km z njo ne gre prevoziti. Seveda je nato moral kar sam odpeketati do prve bencinske postaje, ki je bila k sreči oddaljena le okoli 3 km. Je pa bilo smešno, kako je peš prisopihal nazaj z 10-litrsko kantico. Ker je bil Thomasu prevroče, je kombi natankal Matjaž.

Seveda se je prihod do apartmajev ter s tem do Hanovra zavlekla do nekje osme ure zvečer, ko smo se vendarle namestili v zelo udobnem zasebnem apartmaju. Tako smo poleg vsak svoje postelje dobili še TV, savno, jacuzzi, solarij, pikado, namizni nogomet ter klubsko sobo. Ker pa je bilo potrebno naslednji dan vstati zgodaj, nas je k spancu povedla misel, da nas že zjutraj čakajo tiskovne konference, s katerih vam bomo v prihodnjih dneh poročali o mobilnih novostih, ki bodo letos predstavljene na CeBITu.

Naj zaključim še z mislijo Thomasa, ki je dejal, da nas na tej poti do sedaj ni presenetila edinole toča.

fotografije
Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti Vreme na poti nam ni bilo naklonjeno Del apartmaja Jacuzzi in savna ... :)
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki