marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

CeBIT 2005: Potovanje do Hannovra

Deli z ostalimi
Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti

08.03.2005
Objavil: Dare Gliha

Na dan žena se je ekipa portala Mobile v zgodnjih jutranjih urah (beri ob petih zjutraj) iz Ljubljane odpravila proti največjemu sejmu mobilne telefonije v Evropi, CeBIT-u, ki je v Hanovru. Tako boste v prvih dneh sejma obveščeni tako o tehničnih novostih kot o splošnem dogajanju na letošnjem dogodku.

Že dan pred odhodom smo imeli pestro, saj so nam tik pred zdajci odpovedali že od začetka januarja obljubljeno vozilo (mazdo MPV), tako da smo bili prisilijeno poiskati drugo vozilo. Podjetje Kompas RAC nam je priskočilo na pomoč in nam pripravilo kombinirano vozilo Citroen Jumper (minibus), s katerim smo se nato udobno popeljali do približno 1100 km oddaljene destinacije (v kombiju se nas je peljalo pet ljudi, prostora pe je za osem ljudi).

Slovensko mejo smo prečkali na mejnem prehodu Karavanke, se popeljali pod tunelom ter pot nadaljevali po Avstriji. Sprva je že kazalo na lepo vreme, nato pa šok. Pričelo je snežiti, kaj snežiti, doživeli smo pravi snežni metež. Cesta je hitro postajala bela, sneg se je čedalje bolj oprijemal cestišča, zato smo vožnjo skrajno previdno ter predvsem počasi nadaljevali. Pohvale gredo seveda našemu "vozniku" Thomasu.

Tako smo izgubili kar nekaj časa, saj sneg ni in ni prenehal padati. Po polžje smo se po cesti "premikali" nekje do nemške meje, ki smo jo kar prevozili. V nadaljevanju poti po Nemčiji se je sneženje prevesilo v deževanje, deloma je padal tudi ledeni dež. Pot je v nadaljevanju potekala hitro ter tekoče, saj po večini nemških avtocest nimajo omejitve hitrosti. Se je pa veselje končalo kakih 230 km od Hanovra ter okoli 3 km od bencinske črpalke, ko je naš šofer preverjal količino rezerve v rezervoarju in žalostno ugotovil, da več kot 40 km z njo ne gre prevoziti. Seveda je nato moral kar sam odpeketati do prve bencinske postaje, ki je bila k sreči oddaljena le okoli 3 km. Je pa bilo smešno, kako je peš prisopihal nazaj z 10-litrsko kantico. Ker je bil Thomasu prevroče, je kombi natankal Matjaž.

Seveda se je prihod do apartmajev ter s tem do Hanovra zavlekla do nekje osme ure zvečer, ko smo se vendarle namestili v zelo udobnem zasebnem apartmaju. Tako smo poleg vsak svoje postelje dobili še TV, savno, jacuzzi, solarij, pikado, namizni nogomet ter klubsko sobo. Ker pa je bilo potrebno naslednji dan vstati zgodaj, nas je k spancu povedla misel, da nas že zjutraj čakajo tiskovne konference, s katerih vam bomo v prihodnjih dneh poročali o mobilnih novostih, ki bodo letos predstavljene na CeBITu.

Naj zaključim še z mislijo Thomasa, ki je dejal, da nas na tej poti do sedaj ni presenetila edinole toča.

fotografije
Ekipa (nepopolna) v polnem štartu na poti Vreme na poti nam ni bilo naklonjeno Del apartmaja Jacuzzi in savna ... :)
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki