marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Mobitelove novosti


07.03.2005
Objavil: Dare Gliha

Predstavniki družbe Mobitel so na današnjem novinarskem srečanju predstavili nov spletni portal www.planet.si, ki bo nadomestil spletno postajo Pinkponk in ponuja mnoge nove možnosti uporabe, tesno pa bo povezan z mobilnim portalom Planet, ki bo s prvim pomladnim dnem tudi spomladansko prenovljen.

Prihajajoča novost je tudi nadgrajena storitev Uvertura, Mobitel pa v aprilu na slovenski trg uvaja popolno mobilno povezljivost. Storitev Integral podpira bogat nabor mobilnikov in deluje v vseh Mobitelovih omrežjih, tudi v NeoWLAN in Mobitel UMTS, ki se je na trgu že dobro uveljavil. Tudi letos Mobitel že tradicionalno organizira mednarodni fotografski natečaj, tokrat z novo tekmovalno kategorijo fotografij, posnetih z mobilniki.

Planet – na mobilnikih in spletu

Uporabniki Mobitelovega mobilnega portala Planet in spletne postaje Pinkponk bodo od 21. marca obiskovali temeljito prenovljena in nadgrajena portala. Ekipa strokovnjakov je po več mesecih dela pripravila številne funkcionalne, vsebinske in vizualne spremembe, uporaba obeh portalov pa bo še bolj praktična, enostavna in prijazna. Ključne novosti bodo poenotena podoba, struktura in vsebina portalov Planet in Pinkponk, ki ob tem dobiva novo ime in naslov, www.planet.si. Spletni Planet bo po novem popolna podpora vseh osebnih nastavitev na mobilnem multimedijskem portalu Planet.

V prenovljeni podobi se bo 21. marca izkazal tudi mobilni portal Planet in se predstavil v svoji spomladanski izdaji. Spremenjena bo struktura vstopne strani portala, vpeljan bo nov osnovni vsebinsko-storitveni sklop Moj Mobitel, sklop Prosti čas pa bo vseboval tudi vsebine sedanjega sklopa Zabava, zato bo brskanje po njem še enostavnejše in hitrejše.

Pomembna vsebinska novost spomladanske izdaje Planeta bodo Infopanorame Slovenije, panoramski posnetki najbolj znanih slovenskih mest in krajev. Označene bodo znamenitosti in s klikom predstavljene v besedi in sliki. Na svoj račun bodo na Planetu prišli ljubitelji zagonetk v ugankarskem kotičku, polnem izzivov in nagrad za najuspešnejše. Še ena, a nikakor zadnja novost prenovljenega Planeta, bodo novice z vstavljenimi video zapisi in možnostjo neposrednega naročanja na SMS in MMS Info, hkrati pa bo novico možno poslati tudi prijatelju.

Novo pri Uverturi

Mobitelovi strokovnjaki so nadgradili storitev Uvertura, ki je plod lastnega znanja. Uporablja jo že več kot 70 tisoč Mobitelovih uporabnikov, ki lahko izbirajo med več kot 1.300 skladbami različnih zvrsti in žanrov. Novosti pri Uverturi bosta od 21. marca časovna Uvertura in Uvertura skupin. Pri časovni uverturi bodo uporabniki lahko izbrali uverturo, ki se bo predvajala zgolj v izbranem časovnem obdobju. Pri Uverturi skupin pa bo uporabnik določil skupine uporabnikov in jim dodelil uverturo, ki se jim bo ob klicu predvajala. S tem bo možno vsaki skupini klicočih, najsi bodo prijatelji, sorodniki, znanci, sodelavci ali kdor koli, določiti svojo melodijo.

Uverturo lahko uporabniki nastavijo na spletnem in mobilnem portalu Planet, s sporočili SMS ter s klicem na številko Zabavne postaje, 183777. Cena nakupa posamezne uverture ostaja 300 SIT, kakor tudi znesek za 30-dnevno obdobje uporabe storitve Uvertura, ne glede na število izbranih uvertur.

Nadgrajena Mobilna pisarna – Integral

Predstavniki družbe Mobitel so napovedali novo storitev, namenjeno predvsem poslovnim uporabnikom. S 1. aprilom uvedena storitev Integral bo uporabnikom omogočala, da bodo lahko kjer koli, tudi v tujini, preko omrežij UMTS, GSM/GPRS ali WLAN povezani s svojim informacijskim sistemom v podjetju. Mobilnik ali dlančnik bo sinhroniziran s poštnim strežnikom MS Outlook ali Lotus Domino, tako se bo vsa e-pošta in vsebina koledarja samodejno prikazovala na mobilniku ali dlančniku, uporabniki pa bodo lahko pregledovali in urejali tudi pripete datoteke (v odvisnosti od mobilnika, ki ga imajo). V pripravi so že dodatne funkcionalnosti, kot npr. dostop do imenika in javnih map, ki bodo zaživele v prihodnjih mesecih.

Funkcionalnost storitve Integral je zagotovljena s celostno rešitvijo, integrirano v informacijski sistem podjetja in z aplikacijo, nameščeno na podprtih mobilnih terminalih oziroma dlančnikih uporabnikov. Integracija je hitra in enostavna, Mobitelovi strokovnjaki jo bodo celostno, vključno s svetovanjem pri uporabi, v promocijskem obdobju opravili brezplačno, uporabniki bodo plačali samo prenos podatkov v skladu s svojim naročniškim razmerjem.

Za razliko od konkurenčnih, manj zmogljivih rešitev, Integral deluje v omrežjih Mobitel UMTS in NeoWLAN ter z mobilniki in dlančniki različnih proizvajalcev ter operacijskih sistemov. Uporaba bo namreč omogočena na večini pametnih mobilnikov in dlančnikov z operacijskimi sistemi Symbian OS, Pocket PC 2002 in Windows Mobile 2003, v razvoju pa je tudi podpora za izdelke z operacijskim sistemom Palm OS in Java aplikacija, ki bo še dodatno razširila nabor podprtih terminalov. V pestri ponudbi podprtih aparatov so mnogi, ki so med Mobitelovimi uporabniki že prisotni in razširjeni; Sony Ericsson P800, P900 in P910, Nokia 6600, 6630, 6670, 7610, 9300 in 9500 ter dlančniki Qtek 8010, 9090 in HP iPAQ h6340. Po podatkih Mobitela ima te terminale že več kot 10 tisoč Mobitelovih uporabnikov. Velika prednost zanje je torej, da ni potreben nakup novih, specializiranih terminalov.

Mobitel UMTS

Mobilne telekomunikacije tretje generacije je družba Mobitel 12. decembra 2003 predstavila med prvimi v Evropi. UMTS uporablja že 8.275 naročnikov Mobitel GSM/UMTS. Pri Mobitelu beležijo rastoč obseg podatkovnega prenosa uporabnikov UMTS, ki v povprečju prenesejo za 17-krat več podatkov kot uporabniki 2.5 generacije. Ob tem se širi tudi pokritost s signalom, saj omrežje Mobitel UMTS pokriva že več kot 60 odstotkov prebivalstva Slovenije, do konca leta pa bo pokrit tudi cestni križ in vsi slovenski kraji z več kot 1.500 prebivalci. Omrežna infrastruktura, ki bo s signalom pokrivala slovenski cestni križ, je v dobršni meri že vzpostavljena. Mobitelovi strokovnjaki poleg tega izvajajo optimizacije omrežja in širijo pokrivanje notranjosti stavb.

V Mobitelu spremljajo tudi dogajanje v zvezi s HSDPA, t.i. tretjo-in-pol generacijo mobilnih telekomunikacij, o kateri je bilo veliko govora na letošnjem 3GSM World kongresu v Cannesu, kjer so v praksi že dosegli hitrosti prenosa do 2 Mb/s, v prihodnje pa se bo hitrost še povečevala. V Cannesu se je tudi potrdilo, da je UMTS prava prihodnost mobilnih telekomunikacij. Na vodilnem dogodku v svetu mobilnih telekomunikacij se je letos prvič predstavila družba Mobitel z rešitvijo mobilnega portala Planet, ki je naletela na dober odziv med potencialnimi kupci.

Mobitelov fotonatečaj "Svoboden kot ptica"

Tudi letos je Mobitel razpisal 9. fotografski natečaj Svoboden kot ptica. Letošnja tema je »Ptice iz naše soseske«. Natečaja se lahko udeležijo amaterski in profesionalni fotografi z vsega sveta, ki bodo svoja dela v skladu z razpisnimi pogoji poslali do 16. septembra 2005. Avtorji lahko sodelujejo z digitalnimi fotografijami ali diapozitivi, letos pa je uvedena nova tekmovalna kategorija fotografij, posnetih z mobilniki. Vsak avtor lahko pošlje največ deset fotografij. Mobitelov fotonatečaj je anonimen, prispela dela pa bo ocenila in izbrala mednarodna strokovna žirija. Nagrajene fotografije lanskega Mobitelovega fotonatečaja si lahko obiskovalci portala Planet ogledajo in prenesejo na svoje mobilnike v sklopu Krneki/Ozadja/Fotonatecaj.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki