marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Prvi symbian virus, ki se širi preko MMS-sporočil

Deli z ostalimi

09.03.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Pri podjetju SimWorks, ki so sprecializirani za antivirusno zaščito symbian operacijskega sistema, so oznanili, da so zaznali prvi virus za ta operacijski sistem, ki se je zmožen sam širiti preko MMS-sporočil.

Virus so pri SimWorksu poimenovali CommWarrior.a, širi se pa preko MMS-sporočil na katerikoli telefon na svetu, ki zna sprejeti MMS-sporočila in je zasnovan na symbian platformi.

Virus prizadane telefone serije 60, ne pa tudi symbian telefonov na UIQ-platformi (sony ericsson P800, P900 …). Virus sam preverja telefonski imenik in se nato razpošlje preko MMS-sporočil naključnim kontaktom iz imenika, v sporočilu pa je kopija virusa ter nekaj ''vzpodbudnih'' besed za namestitev aplikacije. Verjetno je odveč pisati, da uporabniku naredi kar precej škode in nepričakovanih stroškov, saj pošiljanje MMS-sporočil ni brezplačno. Virus pa ima še eno slabost – zna izkoristiti tudi bluetooth tehnologijo in se širiti na druge mobilne telefone tudi prek nje.

A za širjenje tega virusa je še vedno potrebna namestitev aplikacije oz. njen zagon. Torej če tega ne storimo, potem svojega mobilnega telefona niti ne bomo okužili. Marsikje v svetu pa so tudi še vedno težave s pošiljanjem MMS-sporočil med operaterji, kar bi znalo zaustaviti širjenje tega virusa.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki