marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

članki

Prvi symbian virus, ki se širi preko MMS-sporočil

Deli z ostalimi

09.03.2005
Objavil: Aleš Tomšič

Pri podjetju SimWorks, ki so sprecializirani za antivirusno zaščito symbian operacijskega sistema, so oznanili, da so zaznali prvi virus za ta operacijski sistem, ki se je zmožen sam širiti preko MMS-sporočil.

Virus so pri SimWorksu poimenovali CommWarrior.a, širi se pa preko MMS-sporočil na katerikoli telefon na svetu, ki zna sprejeti MMS-sporočila in je zasnovan na symbian platformi.

Virus prizadane telefone serije 60, ne pa tudi symbian telefonov na UIQ-platformi (sony ericsson P800, P900 …). Virus sam preverja telefonski imenik in se nato razpošlje preko MMS-sporočil naključnim kontaktom iz imenika, v sporočilu pa je kopija virusa ter nekaj ''vzpodbudnih'' besed za namestitev aplikacije. Verjetno je odveč pisati, da uporabniku naredi kar precej škode in nepričakovanih stroškov, saj pošiljanje MMS-sporočil ni brezplačno. Virus pa ima še eno slabost – zna izkoristiti tudi bluetooth tehnologijo in se širiti na druge mobilne telefone tudi prek nje.

A za širjenje tega virusa je še vedno potrebna namestitev aplikacije oz. njen zagon. Torej če tega ne storimo, potem svojega mobilnega telefona niti ne bomo okužili. Marsikje v svetu pa so tudi še vedno težave s pošiljanjem MMS-sporočil med operaterji, kar bi znalo zaustaviti širjenje tega virusa.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki