marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Yahoo! predstavil nov studio za mobilne igre

Deli z ostalimi

08.03.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Pri spletnem gigantu "Yahoo!", ki ga poznamo predvsem po spletnem iskalniku, so pred kratkim otvorili nov studio, ki je v celoti namenjen izdelavi iger za mobilnike.

Yahoo Games Studio ima za promocijo novih iger trenutno sklenjeno pogodbo s ponudnikom mobilnih storitev Verizon Wireles, v načrtu pa je tudi sodelovanje z nekaterimi drugimi mobilnimi operaterji.

Po besedah Geoffa Graberja, vodje oddelka Yahoo Games, bo podjetje z uvedbo novih tehnologij omogočilo igranje že znanih družabnih spletnih iger tudi na mobilnikih. Igralci bodo lahko tekmovali med seboj, združljivost med mobilnimi in spletnimi tehnologijami pa bo omogočala, da bodo igralci v skupnih igrah hkrati sodelovali tako s pomočjo osebnih računalnikov, kot tudi preko mobilnih telefonov.

Yahoo! nadaljuje z izvedbo širitve multimedijskega oddelka. Načrt širitve, ki ga je podjetje pričelo že pred sedmimi meseci, vključuje tudi zaposlitev bivšega vodje televizijske hiše ABC in odprtje novih poslovnih prostorov v Los Angelesu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki