marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Nokia predstavila visual radio

Deli z ostalimi

07.03.2005
Objavil: Andrej Bergant

Največja finska komercialna radijska postaja SBS Kiss FM je kot prva radijska postaja na svetu začela predvajati "Visual Radio", digitalno razširjeno radijsko oddajanje.

Kiss FM Visual Radio zagotavlja poslušalcem vizualne informacije o predvajani glasbi in njenih izvajalcih, vključno z informacijami o albumu in datume koncertov. Poslušalec lahko samo s pritiskom na gumb sodeluje v različnih nagradnih tekmovanjih, anketah, pogovorih, kupuje melodije zvonjenja in ozadja za mobilni telefon ali rezervira vstopnice za večerni koncert.

Radio Kiss FM je bilo vedno pionir na svojem področju, vse od uvajanja novih revolucionarnih oddaj do prve spletne strani in klepetalnice za poslušalce, zato ni nič nenavadnega, da je Kiss FM prvi radio, ki bo svojim poslušalcem ponudil 'Visual Radio'. Odgovorni na radiu so prepričani, da bo vizualni radio okrepil vez med radiem in poslušalcem in odprl povsem nove komunikacijske kanale, ki jih omogoča interaktivnost v realnem času. Koncept vizualnega radia je mogoče prilagajati konceptu posamezne radijske postaje.

Novost "Visual Radio" je mogoče spremljati na telefonih Nokia 7710, Nokia 3230 in Nokia 6230i, v prihodnje pa bo Nokia predstavila še več mobilnikov, ki bodo vsebovali aplikacijo, ki podpira to storitev. Nova storitev ponuja popolnoma novo doživetje mobilnega radia poslušalcem, radijskim postajam, glasbeni industriji, oglaševalcem in mobilnim operaterjem.

Vodilna skandinavska in baltska mobilna družba TeliaSonera ponuja vsem svojim uporabnikom, ki imajo primerne telefone, storitev "Visual Radio" brez kakršnekoli prijave ali registracije. Uporabniki lahko do nove storitve dostopajo enostavno prek izbora ustreznega menija v svojem telefonu in ne plačujejo nikakršne mesečne prijavnine, ampak le količino prenesenih podatkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki