marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Uporaba mobilnikov med vožnjo še vedno narašča

Deli z ostalimi

04.03.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Anketa, ki so jo opravili v ameriški organizaciji za varnost v prometu (NHTSA) prikazuje, da se uporaba mobilnih telefonov med vožnjo z osebnimi avtomobili še naprej drastično povečuje.

V letu 2004 je predvidoma 8 odstotkov vseh voznikov osebnih vozil (1,2 milijona voznikov) v ZDA uporabljalo mobilni telefon med vožnjo. Lanski podatki so povzeti za primerjavo z letom 2002, ko je število voznikov, ki so uporabljali mobilnik med vožnjo, znašalo 6 odstotkov, in 4 odstotke v letu 2000.

Raziskava je pokazala naslednje ugotovitve:

* Uporaba mobilnika med vožnjo v starostni skupini med 16 in 24 leti je narasla iz 5 odstotkov v letu 2002 na 8 odstotkov v letu 2004.
* Uporaba mobilnikov med vožnjo je narasla predvsem med voznicami (iz 4 na 6 odstotkov), med vozniki moške populacije pa se stanje med leti 2002 in 2004 ni spremenilo in ostaja na 4 odstotkih.
* Vozniki raje uporabljajo mobilni telefon, ko so v vozilu sami. 6 odstotkov voznikov uporablja mobilnik, ko vozijo sami in vsaj 2 odstotka voznikov ima med telefoniranjem v vozilu najmanj enega sopotnika. Presenetljiv pa je rezultat, ki kaže precejšno mero neodgovornosti, in prikazuje, da so pri 5 odstotkih voznikov telefonistov sopotniki tudi otroci (starost do 7 let ali mlajši).

Raziskava za leto 2004 je vključevala podatke, zbrane iz več kot 1200 oprazovalnih točk, postavljenih ob cestnih odsekih po celotni državi. Za natančnejšo analizo pa so bili podatki pridobljeni tudi s pomočjo telefonske ankete, ki jo je izvajala organizacija NHTSA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki