marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Kako nastaviti odjemalca elektronske pošte v mobilnem telefonu?

Deli z ostalimi

19.04.2003
Objavil: Mojca Giacomelli

Mnogi novejši modeli mobilnih telefonov imajo vgrajen odjemalec elektronske pošte, kar pomeni, da lahko svojo pošto pregledujemo tudi na ta način. Ponavadi smo sicer omejeni s tem, da ne zna prikazati oz. odpreti priponk (z nekaterimi izjemami), lahko pa le-te pošiljamo (npr. slike).

Nastavitve elektronske pošte so skoraj identične tistim, ki jih uporabljamo za pregledovanje pošte na računalniku. Odjemalec e-pošte ponavadi podpira tudi več računov, tako da smo lahko z našo e-pošto vedno na tekočem.

Same nastavitve se lahko malenkostno razlikujejo od telefona, vendar pa moramo v osnovi vedno vpisati naslednje podatke:
- protokol: izbiramo med POP3 in IMAP. Večina poštnih računov, ki jih uporabljamo, deluje s protokolom POP3.
- dohodni strežnik (incoming mail): vpišemo ime strežnika, na katerem imamo odprt poštni račun.
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: vpišemo uporabniško ime za naš e-poštni račun,
- geslo: vpišemo geslo za naš e-poštni račun. Pri vpisovanju gesla moramo biti pozorni na velike in male črke.
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): vpišemo ime strežnika, preko katerega bomo pošiljali pošto, zato domena ni vedno enaka tisti za dohodni strežnik. Če imamo naš račun npr. na Volja.net, za povezavo preko mobilnega telefona pa uporabljamo Si.mobil, bomo v "predalček" odhodni strežnik vpisali Si.mobilov strežnik za pošiljanje e-pošte. Če tega poznamo, nam ga bodo zaupali na centrih za pomoč uporabnikom.
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: vpišemo svoj elektronski naslov.

Poleg tega lahko vpišemo še ime, ki se bo prikazalo kot ime pošiljatelja, določimo interval preverjanja (če mobilni telefon to omogoča), kam oz. ali naj se sploh pošiljajo kopije sporočil (uporabno v primeru, da s telefonom uporabljamo drug elektronski predal, za vso našo pošto pa želimo imeti kopijo), kaj naj se prenese na telefon - samo glava sporočila ali celo sporočilo ter seveda podatkovno povezavo, ki jo bo telefon uporabil za preverjanje in pošiljanje sporočil in jo ponavadi samo izberemo iz seznama podatkovnih zvez, ki jih že imamo določenih.

Primer:

Svoj elektronski naslov in račun imate na Volja.net, v telefonu pa uporabljate Si.mobilovo SIM kartico. Vaše uporabniško ime, s katerim dostopate do svoje pošte, je Janez, geslo pa lepdan.

V tem primeru boste v svoj telefon vpisali naslednje:
- protokol: POP3
- dohodni strežnik (incoming mail): pop.volja.net
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: Janez,
- geslo: lepdan,
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): smtp1.simobil.si,
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: janez@volja.net.

Na telefonu pritisnite tipko za vstop v menije (pod smerno tipko), po menijih pa se sprehajate z miško.

Najpomembnejše je, da pravilno vpišete ključne podatke, torej dohodni in odhodni strežnik ter uporabniško ime in geslo za vaš poštni predal. Če boste npr. pravilno vpisali samo dohodni strežnik, odhodnega pa ne, boste pošto lahko normalno sprejemali, pošiljanje pa ne bo mogoče.

Za pravilne nastavitve dohodnega strežnika lahko pogledate na spletne strani vašega ponudnika, kjer imate elektronski naslov (Siol, Arnes, email.si, volja.net, idr…), odhodni strežnik pa je odvisen od tega, katero SIM kartico uporabljate. Za Mobitel lahko vpišete mail.pinkponk.com, za Si.mobil pa smtp1.simobil.si ali smtp2.simobil.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki