marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Kako nastaviti odjemalca elektronske pošte v mobilnem telefonu?

Deli z ostalimi

19.04.2003
Objavil: Mojca Giacomelli

Mnogi novejši modeli mobilnih telefonov imajo vgrajen odjemalec elektronske pošte, kar pomeni, da lahko svojo pošto pregledujemo tudi na ta način. Ponavadi smo sicer omejeni s tem, da ne zna prikazati oz. odpreti priponk (z nekaterimi izjemami), lahko pa le-te pošiljamo (npr. slike).

Nastavitve elektronske pošte so skoraj identične tistim, ki jih uporabljamo za pregledovanje pošte na računalniku. Odjemalec e-pošte ponavadi podpira tudi več računov, tako da smo lahko z našo e-pošto vedno na tekočem.

Same nastavitve se lahko malenkostno razlikujejo od telefona, vendar pa moramo v osnovi vedno vpisati naslednje podatke:
- protokol: izbiramo med POP3 in IMAP. Večina poštnih računov, ki jih uporabljamo, deluje s protokolom POP3.
- dohodni strežnik (incoming mail): vpišemo ime strežnika, na katerem imamo odprt poštni račun.
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: vpišemo uporabniško ime za naš e-poštni račun,
- geslo: vpišemo geslo za naš e-poštni račun. Pri vpisovanju gesla moramo biti pozorni na velike in male črke.
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): vpišemo ime strežnika, preko katerega bomo pošiljali pošto, zato domena ni vedno enaka tisti za dohodni strežnik. Če imamo naš račun npr. na Volja.net, za povezavo preko mobilnega telefona pa uporabljamo Si.mobil, bomo v "predalček" odhodni strežnik vpisali Si.mobilov strežnik za pošiljanje e-pošte. Če tega poznamo, nam ga bodo zaupali na centrih za pomoč uporabnikom.
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: vpišemo svoj elektronski naslov.

Poleg tega lahko vpišemo še ime, ki se bo prikazalo kot ime pošiljatelja, določimo interval preverjanja (če mobilni telefon to omogoča), kam oz. ali naj se sploh pošiljajo kopije sporočil (uporabno v primeru, da s telefonom uporabljamo drug elektronski predal, za vso našo pošto pa želimo imeti kopijo), kaj naj se prenese na telefon - samo glava sporočila ali celo sporočilo ter seveda podatkovno povezavo, ki jo bo telefon uporabil za preverjanje in pošiljanje sporočil in jo ponavadi samo izberemo iz seznama podatkovnih zvez, ki jih že imamo določenih.

Primer:

Svoj elektronski naslov in račun imate na Volja.net, v telefonu pa uporabljate Si.mobilovo SIM kartico. Vaše uporabniško ime, s katerim dostopate do svoje pošte, je Janez, geslo pa lepdan.

V tem primeru boste v svoj telefon vpisali naslednje:
- protokol: POP3
- dohodni strežnik (incoming mail): pop.volja.net
- dohodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- predal: Janez,
- geslo: lepdan,
- odhodni strežnik (outgoing mail - SMTP): smtp1.simobil.si,
- odhodna vrata: spremenimo (če je potrebno) oz. kar pustimo na privzeto,
- e-naslov: janez@volja.net.

Na telefonu pritisnite tipko za vstop v menije (pod smerno tipko), po menijih pa se sprehajate z miško.

Najpomembnejše je, da pravilno vpišete ključne podatke, torej dohodni in odhodni strežnik ter uporabniško ime in geslo za vaš poštni predal. Če boste npr. pravilno vpisali samo dohodni strežnik, odhodnega pa ne, boste pošto lahko normalno sprejemali, pošiljanje pa ne bo mogoče.

Za pravilne nastavitve dohodnega strežnika lahko pogledate na spletne strani vašega ponudnika, kjer imate elektronski naslov (Siol, Arnes, email.si, volja.net, idr…), odhodni strežnik pa je odvisen od tega, katero SIM kartico uporabljate. Za Mobitel lahko vpišete mail.pinkponk.com, za Si.mobil pa smtp1.simobil.si ali smtp2.simobil.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki