marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Kako povezati Sony Ericsson T230 preko kablov na internet?


COM porti na računalniku

18.01.2004
Objavil: Mojca Giacomelli

Sony Ericssonov vstopni model glede na razpoložljive podatke proizvajalca načeloma ne podpira prenosa podatkov preko podatkovnega kabla. Na domači strani namreč ne najdemo gonilnikov za modem, zato smo mnogi to njihovo potezo razumeli tako, kot da T230 ne omogoča prenosa podatkov v navezi z osebnim računalnikom.

Pa vendar jih, kar bo verjetno razveselilo kakšnega lastnika T230. Na testu smo tako uporabili gonilnike za modem kar od starejšega modela T200, ki ji najdemo na spletni strani proizvajalca (klik).

Podjetje Svema je za test posodilo dva kabla, in sicer serijski kabel z oznako DRS-11 ter USB kabel z oznako DCU-11. Pri slednjem je v kompletu tudi zgoščenka z gonilniki za kabel. Pred namestitvijo le-tega je potrebno prebrati navodila.

1. Povezava na internet preko USB kabla (DCU-11) s telefonom T230

Povezavo smo testirali na operacijskem sistemu Windows XP Pro s slovenskim jezikom. Po namestitvi gonilnikov za USB je potrebno za uporabo telefona T230 kot modema storiti še nekaj korakov.

Najprej je potrebno v lastnostih računalnika (Moj računalnik --> Lastnosti --> Upravitelj naprav) preveriti, kateri COM port uporablja USB kabel. V našem primeru se je namestil na COM6.

Nato smo med modeme dodali nov modem. Gonilnike za modem za T200 smo predhodno naložili s spletne strani in jih razpakirali v svojo mapo. Nov modem dodajamo v Nadzorni plošči --> Modemi --> Dodaj. Obvezno izberemo možnost, da računalnik NE prepozna (oz. išče) novega modema. Pri nadaljnjem nameščanju pokažemo na mapo, kamor smo prej razpakirali gonilnike za T200 ter z nadaljnjim potrjevanjem namestimo modem. Ne smemo pozabiti označiti, kateri serijski vmesnik (COM port) bo uporabljal modem (v našem primeru COM6).

Po uspešni namestitvi je potrebno med lastnosti modema vpisati APN dostopno točko, ki jo bomo uporabljali. To velja za uporabo paketnega prenosa podatkov GPRS. Na testu smo uporabili Simobilovo SIM kartico z osnovnim paketom GPRS, zato smo vpisali parametre za ta APN. Ustrezne podatke o pravilni dostopni točki dobite tudi v CPN pri svojem operaterju.

Nato ustvarimo novo klicno povezavo (dial-up), kjer vpišemo uporabniško ime in geslo ter telefonsko številko. Za Sony Ericsson je potrebno uporabiti *98*#. Uporabniško ime za Simobil je kar simobil, geslo pa internet.

Po uspešni nastavitvi nove povezave lahko pričnemo uporabljati internet.

2. Povezava na internet preko serijskega kabla (DRS-11) s telefonom T230

Za serijski kabel ni potrebno nameščati posebnih gonilnikov, postopek za povezavo telefona v internet pa je enak tistemu z USB kablom. Razlika je le v tem, da je pri namestitvi novega modema potrebno pravilno označiti serijski vmesnik, ki ga uporablja kabel. V našem primeru je bil to COM1. Vsi nadaljni postopki priprave nove klicne povezave so enaki.

fotografije
COM porti na računalniku Inicializacijski string
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki