marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Mozilla za mobilne telefone

Deli z ostalimi

23.12.2004
Objavil: Andrej Bergant

Internetni brskalnik Mozilla Firefox dnevno pridobiva na uporabnikih, med drugim obstaja tudi v slovenkem jeziku, zato so se izdelovalci odločili narediti tudi različico za mobilne telefone. Različica za mobilne telefone bo nosila ime Minimo.

Brskalnik Mozilla je program z odprto kodo, kar pomeni, da lahko programsko kodo ureja vsak, ki ima nekaj znanja o programskih jezikih. Osebe, ki stojijo za različico mozille, mozillo firefox, so pričele s projektom Minimo, ki lahko postane eden boljših internetnih brskalnikov za mobilne telefone. V načrtu imajo izdelati brskalnik z ogromno funkcijami, ki so potrebne za lažje brskanje na mobilnem telefonu. Med njimi je rešitev za pametnejše premikanje med hiperpovezavami na strani, možnost povečanja oz. približanja strani ter avtomatska razširitev strani na širino ekrana. Zadnji dve funkciji sta sicer že vključeni v kar nekaj mobilnih brskalnikov, vendar je šef projekta Minimo povedal, da iščejo boljšo in preprostejšo rešitev, ki bo odpravila še nekaj napak pri spreminjanju velikosti.

Minimo naj bi bil izšel januarja, izšla pa bo verzija 0.3, saj programe z odprto kodo kar nekaj časa razvijajo na stopnji, ko še niso popolnoma prijazni do uporabnika. Minimo bo imel isti pogon kot firefox, kar pomeni, da bo znal prikazati vse strani, ki jih prikaže mozilla firefox. Imel bo polno podporo za XHTML, CSS1 in 2, javo in XML. Dva izdelovalca mobilnih telefonov naj bi tudi že potrdila primarno uporabo minimo brskalnika v njihovih mobilnih telefonih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki