marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Mozilla za mobilne telefone

Deli z ostalimi

23.12.2004
Objavil: Andrej Bergant

Internetni brskalnik Mozilla Firefox dnevno pridobiva na uporabnikih, med drugim obstaja tudi v slovenkem jeziku, zato so se izdelovalci odločili narediti tudi različico za mobilne telefone. Različica za mobilne telefone bo nosila ime Minimo.

Brskalnik Mozilla je program z odprto kodo, kar pomeni, da lahko programsko kodo ureja vsak, ki ima nekaj znanja o programskih jezikih. Osebe, ki stojijo za različico mozille, mozillo firefox, so pričele s projektom Minimo, ki lahko postane eden boljših internetnih brskalnikov za mobilne telefone. V načrtu imajo izdelati brskalnik z ogromno funkcijami, ki so potrebne za lažje brskanje na mobilnem telefonu. Med njimi je rešitev za pametnejše premikanje med hiperpovezavami na strani, možnost povečanja oz. približanja strani ter avtomatska razširitev strani na širino ekrana. Zadnji dve funkciji sta sicer že vključeni v kar nekaj mobilnih brskalnikov, vendar je šef projekta Minimo povedal, da iščejo boljšo in preprostejšo rešitev, ki bo odpravila še nekaj napak pri spreminjanju velikosti.

Minimo naj bi bil izšel januarja, izšla pa bo verzija 0.3, saj programe z odprto kodo kar nekaj časa razvijajo na stopnji, ko še niso popolnoma prijazni do uporabnika. Minimo bo imel isti pogon kot firefox, kar pomeni, da bo znal prikazati vse strani, ki jih prikaže mozilla firefox. Imel bo polno podporo za XHTML, CSS1 in 2, javo in XML. Dva izdelovalca mobilnih telefonov naj bi tudi že potrdila primarno uporabo minimo brskalnika v njihovih mobilnih telefonih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki