marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Prvi resnejši Symbian žužek

Deli z ostalimi

28.01.2005
Objavil: Matjaž Kovač

Pametni telefoni in njihovi operacijski sistemi ponujajo možnost nalaganja obilice dodatnih programskih pripomočkov. Med njimi se vse pogosteje najde tudi nezaželena nesnaga.

Družba SimWorks poroča o novem trojancu, ki okužuje Symbian mobilnike. Dosedanja znana programska zalega, npr. trojanca Skulls in Cabir, večje škode še ni povzročala, najnovejši žužek z imenom Gavno pa onemogoča osnovno funkcijo mobilca - telefoniranje.

Dosedaj sta znani dve verziji, Gavno.a in Gavno.b, med katerima je razlika v dobrotah paketa presenečenja. Verzija b ponuja še dva bonus trojanca, Cabirja in Camtimerja. Govno, pardon, Gavno se pod krinko popravka za Symbian OS razširja z datotekama patch.sis in patch_v2.sis. Trojanec onesposobi možnost izvajanja klicev s pomočjo deformirane datoteke, ki povzroči sesutje Symbian procesa. Po okužbi je sistem nestabilen, kar povzroča ponovni zagon naprave, v nedogled.

Kljub vsemu razlogov za paniko ni. Virus ne more pasti z neba, morate ga od nekje prenesti in namestiti. Zatorej se priporoča pazljivost pri nalaganju datotek sumljivega izvora, ki znajo biti preimenovane. Ker je kurativa težje izvedljiva, pri SimWorksu že ponujajo preventivo, njihov plačljivi antivirusni program, ki preprečuje okužbo z več že znanimi trojanci z Gavnom na čelu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki