marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Nokia demonstrirala mobilni IPv6 klic

Deli z ostalimi

19.11.2004
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdelala prototip mobilnega telefona, ki omogoča mobilni IPv6 (Internet Protocol version 6), ki bo omogočal povečanje kvalitete VoIP (Voice over IP), videa ter ostalih aplikacij na mobilnih napravah.

Na predstavnem prostoru na svetovnem kongresu 3G v Hongkongu so pokazali video posnetek, prenešen v njihov IPv6 telefon, ki prav tako podpira trenutno veljavni protokol IPv4. To je bila prva javna predstavitev klica na telefon s tehnologijo IPv6.

Tehnologija omogoča kar nekaj prednosti pred IPv4, najpomembnejša pa je sposobnost prilagoditve več mrežnim naslovom, enoličnim številkam, dodeljenim telefonom ali ostalim napravam v omrežju. Trenutno že primanjkuje IPv4 naslovov, zato se zahteve za prehod na novejšo tehnologijo povečujejo. Nova tehnologija bo še omogočala, da bodo stalno povezani z omrežjem, čeprav se bodo gibali v omrežjih z različnimi tehnologijami, omogočala pa bo še večjo varnost podatkov.

T-Mobile je eden izmed operaterjev, ki je vključen v testiranje IPv6 telefonov v svojem omrežju. Čeprav je njihov podpredsednik Lutz Schade dejal, da bo ta tehnologija omogočala operaterjem z manjšimi stroški povečati učinkovitost, pa ostali operaterji prehoda na novo tehnologijo ne načrtujejo. Vsaj ne do takrat, ko bodo storitev VoIP zahtevali uporabniki, do tega trenutka pa zna miniti še par let.

Pri svoji demonstraciji je Nokia prikazala, kako video posnetek ni prekinjal med premikanjem od ene dostopne točke do druge, med enakim poizkusom z IPv6 tehnologijo pa je bilo potrebno aplikacijo ponovno zagnati. Trenutno pri Nokii svoj IPv6 telefon še testirajo, vendar pa so zagotovili, da bo nared za prodajo, ko se operaterji odločijo novo tehnologijo uvesti v svojih omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki