marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nokia demonstrirala mobilni IPv6 klic

Deli z ostalimi

19.11.2004
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdelala prototip mobilnega telefona, ki omogoča mobilni IPv6 (Internet Protocol version 6), ki bo omogočal povečanje kvalitete VoIP (Voice over IP), videa ter ostalih aplikacij na mobilnih napravah.

Na predstavnem prostoru na svetovnem kongresu 3G v Hongkongu so pokazali video posnetek, prenešen v njihov IPv6 telefon, ki prav tako podpira trenutno veljavni protokol IPv4. To je bila prva javna predstavitev klica na telefon s tehnologijo IPv6.

Tehnologija omogoča kar nekaj prednosti pred IPv4, najpomembnejša pa je sposobnost prilagoditve več mrežnim naslovom, enoličnim številkam, dodeljenim telefonom ali ostalim napravam v omrežju. Trenutno že primanjkuje IPv4 naslovov, zato se zahteve za prehod na novejšo tehnologijo povečujejo. Nova tehnologija bo še omogočala, da bodo stalno povezani z omrežjem, čeprav se bodo gibali v omrežjih z različnimi tehnologijami, omogočala pa bo še večjo varnost podatkov.

T-Mobile je eden izmed operaterjev, ki je vključen v testiranje IPv6 telefonov v svojem omrežju. Čeprav je njihov podpredsednik Lutz Schade dejal, da bo ta tehnologija omogočala operaterjem z manjšimi stroški povečati učinkovitost, pa ostali operaterji prehoda na novo tehnologijo ne načrtujejo. Vsaj ne do takrat, ko bodo storitev VoIP zahtevali uporabniki, do tega trenutka pa zna miniti še par let.

Pri svoji demonstraciji je Nokia prikazala, kako video posnetek ni prekinjal med premikanjem od ene dostopne točke do druge, med enakim poizkusom z IPv6 tehnologijo pa je bilo potrebno aplikacijo ponovno zagnati. Trenutno pri Nokii svoj IPv6 telefon še testirajo, vendar pa so zagotovili, da bo nared za prodajo, ko se operaterji odločijo novo tehnologijo uvesti v svojih omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki