marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nokia demonstrirala mobilni IPv6 klic


19.11.2004
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdelala prototip mobilnega telefona, ki omogoča mobilni IPv6 (Internet Protocol version 6), ki bo omogočal povečanje kvalitete VoIP (Voice over IP), videa ter ostalih aplikacij na mobilnih napravah.

Na predstavnem prostoru na svetovnem kongresu 3G v Hongkongu so pokazali video posnetek, prenešen v njihov IPv6 telefon, ki prav tako podpira trenutno veljavni protokol IPv4. To je bila prva javna predstavitev klica na telefon s tehnologijo IPv6.

Tehnologija omogoča kar nekaj prednosti pred IPv4, najpomembnejša pa je sposobnost prilagoditve več mrežnim naslovom, enoličnim številkam, dodeljenim telefonom ali ostalim napravam v omrežju. Trenutno že primanjkuje IPv4 naslovov, zato se zahteve za prehod na novejšo tehnologijo povečujejo. Nova tehnologija bo še omogočala, da bodo stalno povezani z omrežjem, čeprav se bodo gibali v omrežjih z različnimi tehnologijami, omogočala pa bo še večjo varnost podatkov.

T-Mobile je eden izmed operaterjev, ki je vključen v testiranje IPv6 telefonov v svojem omrežju. Čeprav je njihov podpredsednik Lutz Schade dejal, da bo ta tehnologija omogočala operaterjem z manjšimi stroški povečati učinkovitost, pa ostali operaterji prehoda na novo tehnologijo ne načrtujejo. Vsaj ne do takrat, ko bodo storitev VoIP zahtevali uporabniki, do tega trenutka pa zna miniti še par let.

Pri svoji demonstraciji je Nokia prikazala, kako video posnetek ni prekinjal med premikanjem od ene dostopne točke do druge, med enakim poizkusom z IPv6 tehnologijo pa je bilo potrebno aplikacijo ponovno zagnati. Trenutno pri Nokii svoj IPv6 telefon še testirajo, vendar pa so zagotovili, da bo nared za prodajo, ko se operaterji odločijo novo tehnologijo uvesti v svojih omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki