marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Nokia demonstrirala mobilni IPv6 klic

Deli z ostalimi

19.11.2004
Objavil: Dare Gliha

Nokia je izdelala prototip mobilnega telefona, ki omogoča mobilni IPv6 (Internet Protocol version 6), ki bo omogočal povečanje kvalitete VoIP (Voice over IP), videa ter ostalih aplikacij na mobilnih napravah.

Na predstavnem prostoru na svetovnem kongresu 3G v Hongkongu so pokazali video posnetek, prenešen v njihov IPv6 telefon, ki prav tako podpira trenutno veljavni protokol IPv4. To je bila prva javna predstavitev klica na telefon s tehnologijo IPv6.

Tehnologija omogoča kar nekaj prednosti pred IPv4, najpomembnejša pa je sposobnost prilagoditve več mrežnim naslovom, enoličnim številkam, dodeljenim telefonom ali ostalim napravam v omrežju. Trenutno že primanjkuje IPv4 naslovov, zato se zahteve za prehod na novejšo tehnologijo povečujejo. Nova tehnologija bo še omogočala, da bodo stalno povezani z omrežjem, čeprav se bodo gibali v omrežjih z različnimi tehnologijami, omogočala pa bo še večjo varnost podatkov.

T-Mobile je eden izmed operaterjev, ki je vključen v testiranje IPv6 telefonov v svojem omrežju. Čeprav je njihov podpredsednik Lutz Schade dejal, da bo ta tehnologija omogočala operaterjem z manjšimi stroški povečati učinkovitost, pa ostali operaterji prehoda na novo tehnologijo ne načrtujejo. Vsaj ne do takrat, ko bodo storitev VoIP zahtevali uporabniki, do tega trenutka pa zna miniti še par let.

Pri svoji demonstraciji je Nokia prikazala, kako video posnetek ni prekinjal med premikanjem od ene dostopne točke do druge, med enakim poizkusom z IPv6 tehnologijo pa je bilo potrebno aplikacijo ponovno zagnati. Trenutno pri Nokii svoj IPv6 telefon še testirajo, vendar pa so zagotovili, da bo nared za prodajo, ko se operaterji odločijo novo tehnologijo uvesti v svojih omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki